


Gluteeniton kakkupohja
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Gluteeniton kakkupohja maistuu kaikille! Leivo tällä ohjeella juhlapöytään ihana kakku, joka sopii mahdollisimman monelle vieraalle. Kurkkaa resepti!
Reseptin ainekset
1 kpl
Gluteeniton kakkupohja
5
munaa
2 dl
sokeria (erikoishienoa, Siro)
1 dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
sitruunankuoriraastetta (halutessasi)
Vuokaan
1–2 rkl
voita tai leivontamargariinia
1–2 rkl
mantelijauhetta (tai gluteenittomia korppujauhoja)
Gluteeniton kakkupohja – ohje:
- Voitele kakkuvuoka (Ø 26 cm) huolellisesti ja jauhota se mantelijauhoilla tai gluteenittomilla korppujauhoilla.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina lastalla nopeasti tasaiseksi. Halutessasi voit maustaa taikinan sitruunankuoriraasteella.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kakkupohja saa kauniin värin, taikina irtoaa vuoan reunoilta ja kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
- Kumoa gluteeniton kakkupohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa se täysin jäähtyneenä sahalaitaisella veitsellä kahteen tai kolmeen osaan.
- Täytä gluteeniton kakkupohja haluamallasi tavalla.
Vinkit!
- Täytä kakkupohja kesän ensimmäisillä mansikoilla tai kokoa muhkeaksi kinuskikakuksi!
- Voit leipoa kakkupohjan jo tarjoilua edeltävänä päivänä tai pakastimeen odottamaan. Suojaa gluteeniton kakkupohja huolellisesti kuivumiselta. Kääri se kelmuun tai peitä tiiviillä kuvulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat