Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton kakkupohja

55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min

Gluteeniton kakkupohja maistuu kaikille! Leivo tällä ohjeella juhlapöytään ihana kakku, joka sopii mahdollisimman monelle vieraalle. Kurkkaa resepti!

14.4.2019
Reseptin ainekset
1 kpl
Gluteeniton kakkupohja
5
munaa
2 dl
sokeria (erikoishienoa, Siro)
1 dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
sitruunankuoriraastetta (halutessasi)
Vuokaan
1–2 rkl
voita tai leivontamargariinia
1–2 rkl
mantelijauhetta (tai gluteenittomia korppujauhoja)

Gluteeniton kakkupohja – ohje:

  1. Voitele kakkuvuoka (Ø 26 cm) huolellisesti ja jauhota se mantelijauhoilla tai gluteenittomilla korppujauhoilla.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina lastalla nopeasti tasaiseksi. Halutessasi voit maustaa taikinan sitruunankuoriraasteella.
  4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kakkupohja saa kauniin värin, taikina irtoaa vuoan reunoilta ja kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
  6. Kumoa gluteeniton kakkupohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa se täysin jäähtyneenä sahalaitaisella veitsellä kahteen tai kolmeen osaan.
  7. Täytä gluteeniton kakkupohja haluamallasi tavalla.

Vinkit!

  • Täytä kakkupohja kesän ensimmäisillä mansikoilla tai kokoa muhkeaksi kinuskikakuksi!
  • Voit leipoa kakkupohjan jo tarjoilua edeltävänä päivänä tai pakastimeen odottamaan. Suojaa gluteeniton kakkupohja huolellisesti kuivumiselta. Kääri se kelmuun tai peitä tiiviillä kuvulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt