Maku

Gluteeniton kakkupohja

4.7
0

Gluteeniton kakkupohja

GL
MA
0
4.7
Gluteeniton kakkupohja maistuu kaikille! Leivo tällä ohjeella juhlapöytään ihana kakku, joka sopii mahdollisimman monelle vieraalle.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 5 kplmunaa
  • 2 dlsokeria (erikoishienoa, Siro)
  • 1 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Vuokaan

  • 1 - 2 rklleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 - 2 rklmantelijauhetta (tai kookoshiutaleita)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Voitele kakkuvuoka (Ø 26 cm) huolellisesti margariinilla ja jauhota se mantelijauhoilla tai koo-koshiutaleilla.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina lastalla nopeasti tasaiseksi. Halutessasi maustaa taikinan sitruunankuoriraasteella.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kakkupohja saa kauniin värin, taikina irtoaa vuoan reunoilta ja kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.

Kumoa gluteeniton kakkupohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa se täysin jäähtyneenä sahalaitaisella veitsellä kahteen tai kolmeen osaan.

Täytä gluteeniton kakkupohja haluamallasi tavalla.

Vinkki!

  • Täytä kakkupohja kesän ensimmäisillä mansikoilla tai kokoa muhkeaksi kinuskikakuksi!
  • Voit leipoa kakkupohjan jo tarjoilua edeltävänä päivänä tai pakastimeen odottamaan. Suojaa kakkupohja huolellisesti kuivumiselta. Kääri se kelmuun tai peitä tiiviillä kuvulla.
MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä