


Marenki-voikreemi – katso ohje kuohkean kuorrutuksen valmistamiseen
30 min
Marenki-voikreemi on koostumukseltaan perinteistä voikreemiä kevyempi. Se sopii kakkujen kuorrutukseen ja koristeluun. Marenki-voikreemi syntyy vain neljästä raaka-aineesta. Kurkkaa helppo ohje!
Reseptin ainekset
noin 4 dl
Marenki-voikreemi
300 g
voita (suolatonta)
5
valkuaista
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
Marenki-voikreemi valmistuu näin:
- Kuutio voi ja jätä huoneenlämpöön lämpenemään.
- Erottele valkuaiset metallikulhoon ja mittaa joukkoon sokeri.
- Kuumenna vettä kattilassa ja nosta kulho vesihauteen päälle. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se on 58–60-asteista ja sokeri on sulanut.
- Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi marengiksi. Jatka vatkaamista 5–10 minuuttia, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä vatkaamalla siten, että kulho on kylmävesihauteen päällä.
- Lisää voikuutiot jäähtyneeseen marenkiin kuutio kerrallaan edelleen vatkaten. Kun kaikki voi on lisätty, jatka vielä vatkaamista muutaman minuutin ajan. Jos kreemi näyttää juoksettuneelta, jatka vatkaamista kunnes se silenee.
- Mausta vaniljasokerilla. Voit värjätä kreemin halutessasi elintarvikeväreillä.
Leivo kaunis sitruunainen juhlakakku
Marenki-voikreemi sopii esimerkiksi näyttävään fault line -sitruunakakkuun: veikeän koristelun ansiosta kakku näyttää siltä, kuin sen pinta olisi repeillyt ja paljastanut näyttävän täytekerroksen. Katso sitruunaisen juhlakakun ohje täältä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat