Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruuna-rahkapiirakka – raikas piirakka saa pähkinäisen vivahteen ja pienen proteiinilisän hampunsiemenistä!

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Suussasulava sitruuna-rahkapiirakka on tehty hampunsiemenillä ryyditetystä rapeasta pohjasta sekä samettisesta ja suloisen kirpeästä täytteestä. Kokeile ja ihastu!

7.4.2022
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
100 g
leivontamargariinia tai voita
½ dl
sokeria
½ dl
kuorittuja hampunsiemeniä tai 2 rkl hampunsiemenrouhetta
2 dl
vehnäjauhoja
Täyte
1 dl
sitruunanmehua (1−2 sitruunaa)
2 prk (à 200 g)
kerma- tai leivontarahkaa
1
(luomu)muna
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
perunajauhoja
Koristeluun
1 rkl
tomusokeria
1
sitruuna

Sitruuna-rahkapiirakka – ohje:

  1. Sulata rasva. Lisää sokeri, hampunsiemenet tai rouhe ja jauhot. Sekoita taikinaksi.
  2. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (ø 26−28 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Purista sitruunoista mehu. Sekoita rahka, muna, sokerit, perunajauhot ja sitruunanmehu kulhossa. Älä vatkaa, ettei seokseen tule ilmakuplia.
  4. Ota vuoka uunista ja siivilöi täyte piirakkapohjalle. Näin täytteestä tulee sileää. Paista 160 asteessa noin 20 minuuttia.
  5. Jäähdytä sitruuna-rahkapiirakka ennen tarjoamista. Viimeistele tomusokerilla ja sitruunaviipaleilla.

Vinkki!

Katso myös suosittu pullapohjaan leivottavan rahkapiirakan ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt