


Sitruuna-rahkapiirakka – raikas piirakka saa pähkinäisen vivahteen ja pienen proteiinilisän hampunsiemenistä!
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Suussasulava sitruuna-rahkapiirakka on tehty hampunsiemenillä ryyditetystä rapeasta pohjasta sekä samettisesta ja suloisen kirpeästä täytteestä. Kokeile ja ihastu!
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
100 g
leivontamargariinia tai voita
½ dl
sokeria
½ dl
kuorittuja hampunsiemeniä tai 2 rkl hampunsiemenrouhetta
2 dl
vehnäjauhoja
Täyte
1 dl
sitruunanmehua (1−2 sitruunaa)
2 prk (à 200 g)
kerma- tai leivontarahkaa
1
(luomu)muna
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
perunajauhoja
Koristeluun
1 rkl
tomusokeria
1
sitruuna
Sitruuna-rahkapiirakka – ohje:
- Sulata rasva. Lisää sokeri, hampunsiemenet tai rouhe ja jauhot. Sekoita taikinaksi.
- Voitele ja jauhota piirakkavuoka (ø 26−28 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.
- Purista sitruunoista mehu. Sekoita rahka, muna, sokerit, perunajauhot ja sitruunanmehu kulhossa. Älä vatkaa, ettei seokseen tule ilmakuplia.
- Ota vuoka uunista ja siivilöi täyte piirakkapohjalle. Näin täytteestä tulee sileää. Paista 160 asteessa noin 20 minuuttia.
- Jäähdytä sitruuna-rahkapiirakka ennen tarjoamista. Viimeistele tomusokerilla ja sitruunaviipaleilla.
Vinkki!
Katso myös suosittu pullapohjaan leivottavan rahkapiirakan ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
