4(2)
Sitruuna-rahkapiirakka – raikas piirakka saa pähkinäisen vivahteen ja pienen proteiinilisän hampunsiemenistä!
Kasvis
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Suussasulava sitruuna-rahkapiirakka on tehty hampunsiemenillä ryyditetystä rapeasta pohjasta sekä samettisesta ja suloisen kirpeästä täytteestä. Kokeile ja ihastu!
Julkaistu 7.4.2022
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
100 gleivontamargariinia tai voita
½ dlsokeria
½ dlkuorittuja hampunsiemeniä tai 2 rkl hampunsiemenrouhetta
2 dlvehnäjauhoja
Täyte
1 dlsitruunanmehua (1−2 sitruunaa)
2 prk (à 200 g)kerma- tai leivontarahkaa
1(luomu)muna
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 rklperunajauhoja
Koristeluun
1 rkltomusokeria
1sitruuna

Sitruuna-rahkapiirakka valmistetaan näin:

  1. Sulata rasva. Lisää sokeri, hampunsiemenet tai rouhe ja jauhot. Sekoita taikinaksi.
  2. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (ø 26−28 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa uuninalatasolla 10 minuuttia.
  3. Purista sitruunoista mehu. Sekoita rahka, muna, sokerit, perunajauhot ja sitruunanmehu kulhossa. Älä vatkaa, ettei seokseen tule ilmakuplia.
  4. Ota vuoka uunista ja siivilöi täyte piirakkapohjalle. Näin täytteestä tulee sileää. Paista 160 asteessa noin 20 minuuttia.
  5. Jäähdytä sitruuna-rahkapiirakka ennen tarjoamista. Viimeistele tomusokerilla ja sitruunaviipaleilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.