Maku

Sitruuna-rahkapiirakka – raikas piirakka saa pähkinäisen vivahteen ja pienen proteiinilisän hampunsiemenistä!

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Suussasulava sitruuna-rahkapiirakka on tehty hampunsiemenillä ryyditetystä rapeasta pohjasta sekä samettisesta ja suloisen kirpeästä täytteestä. Kokeile ja ihastu!
KA
4
0
Julkaistu: 7.4.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 100 gleivontamargariinia tai voita
  • ½ dlsokeria
  • ½ dlkuorittuja hampunsiemeniä tai 2 rkl hampunsiemenrouhetta
  • 2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 1 dlsitruunanmehua (1−2 sitruunaa)
  • 2 prk (à 200 g)kerma- tai leivontarahkaa
  • 1(luomu)muna
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 rklperunajauhoja

Koristeluun

  • 1 rkltomusokeria
  • 1sitruuna
Tulosta

Sitruuna-rahkapiirakka valmistetaan näin:

  1. Sulata rasva. Lisää sokeri, hampunsiemenet tai rouhe ja jauhot. Sekoita taikinaksi.
  2. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (ø 26−28 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa uuninalatasolla 10 minuuttia.
  3. Purista sitruunoista mehu. Sekoita rahka, muna, sokerit, perunajauhot ja sitruunanmehu kulhossa. Älä vatkaa, ettei seokseen tule ilmakuplia.
  4. Ota vuoka uunista ja siivilöi täyte piirakkapohjalle. Näin täytteestä tulee sileää. Paista 160 asteessa noin 20 minuuttia.
  5. Jäähdytä sitruuna-rahkapiirakka ennen tarjoamista. Viimeistele tomusokerilla ja sitruunaviipaleilla.
Kommentoi »