Sitruuna-rahkapiirakka – raikas piirakka saa pähkinäisen vivahteen ja pienen proteiinilisän hampunsiemenistä!
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minSuussasulava sitruuna-rahkapiirakka on tehty hampunsiemenillä ryyditetystä rapeasta pohjasta sekä samettisesta ja suloisen kirpeästä täytteestä. Kokeile ja ihastu!
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.4.2022

Sitruuna-rahkapiirakka – raikas piirakka saa pähkinäisen vivahteen ja pienen proteiinilisän hampunsiemenistä!
Reseptin ainekset (10 annosta)
Pohja
- 100 gleivontamargariinia tai voita
- ½ dlsokeria
- ½ dlkuorittuja hampunsiemeniä tai 2 rkl hampunsiemenrouhetta
- 2 dlvehnäjauhoja
Täyte
- 1 dlsitruunanmehua (1−2 sitruunaa)
- 2 prk (à 200 g)kerma- tai leivontarahkaa
- 1(luomu)muna
- 1 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 rklperunajauhoja
Koristeluun
- 1 rkltomusokeria
- 1sitruuna
Sitruuna-rahkapiirakka valmistetaan näin:
- Sulata rasva. Lisää sokeri, hampunsiemenet tai rouhe ja jauhot. Sekoita taikinaksi.
- Voitele ja jauhota piirakkavuoka (ø 26−28 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa uuninalatasolla 10 minuuttia.
- Purista sitruunoista mehu. Sekoita rahka, muna, sokerit, perunajauhot ja sitruunanmehu kulhossa. Älä vatkaa, ettei seokseen tule ilmakuplia.
- Ota vuoka uunista ja siivilöi täyte piirakkapohjalle. Näin täytteestä tulee sileää. Paista 160 asteessa noin 20 minuuttia.
- Jäähdytä sitruuna-rahkapiirakka ennen tarjoamista. Viimeistele tomusokerilla ja sitruunaviipaleilla.

Jospa vielä yksi pala? Sitruuna-vaahtokarkkiruudut ovat täydellinen herkku kirpeän ja makean ystävälle
Maku

Sitruuna-pannacottapiirakka on kerman ja kirpeyden lyömätön liitto – nappaa Annin uunissa -bloggaajan houkutteleva resepti
Unelmien Talo&Koti

Sitruunainen rahkamurupiirakka
Maku

Mustikkainen sitruunajuustokakku
Maku

Rahkapiirakka – ikiklassikossa ihastuttavat raikas rahkatäyte ja pehmeä pullapohja
Maku

Limejuustokakku – jos tykkäät raikkaista herkuista, tähän rakastut!
Meillä kotona

Sitruunaletut – rahkalla ja sitruunalla maustetut lätyt aateloidaan lakukastikkeella
Maku

Rennosti nakuna! Suklaista rahkakakkua ei tarvitse kuorruttaa – nappaa talteen hurmaava resepti
Maku