0(0)
Sipulihillo
gluteeniton
maidoton
munaton
vegaani
24 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 15 min
Mausteinen sipulihillo sopii alkupalaksi ja ruokalahjaksi. Voit valmistaa hillon jääkaappiin 1–2 viikkoa ennen tarjoamista. Säilytä se tiiviissä ja puhtaassa purkissa.
Julkaistu 16.2.2017
Maku
Reseptin ainekset 10 annosta
500 gsipulia
1 dlomenatäysmehua
5 kplneilikkaa (kokonaista)
160 ghillomarmeladisokeria (1/2 pakettia, DanSukker)
1/4 tlmerisuolahiutaleita

Kuori ja hienonna sipulit. Kumoa ne kattilaan.

Lisää omenamehu ja neilikat.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Poista neilikat halutessasi.

Lisää hillo-marmeladisokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Keitä välillä sekoitellen 5–10 minuuttia.

Jäähdytä ja kuori vaahto tarvittaessa pois pinnalta.

Annostele sipulihillo puhtaisiin purkkeihin. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa 1–2 päivää.

Hillo sopii mainiosti yhteen esimerkiksi cheddarkeksien kanssa.

Kommentoi »