Maku

Sipulihillo

24 h 45 min
GL
MA
MU
VE
0
0

Mausteinen sipulihillo sopii alkupalaksi ja ruokalahjaksi. Voit valmistaa hillon jääkaappiin 1–2 viikkoa ennen tarjoamista. Säilytä se tiiviissä ja puhtaassa purkissa.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

  • 500 gsipulia
  • 1 dlomenatäysmehua
  • 5 kplneilikkaa (kokonaista)
  • 160 ghillomarmeladisokeria (1/2 pakettia, DanSukker)
  • 1/4 tlmerisuolahiutaleita

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h 15 min

Kuori ja hienonna sipulit. Kumoa ne kattilaan.

Lisää omenamehu ja neilikat.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Poista neilikat halutessasi.

Lisää hillo-marmeladisokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Keitä välillä sekoitellen 5–10 minuuttia.

Jäähdytä ja kuori vaahto tarvittaessa pois pinnalta.

Annostele sipulihillo puhtaisiin purkkeihin. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa 1–2 päivää.

Hillo sopii mainiosti yhteen esimerkiksi cheddarkeksien kanssa.

MITÄ PIDIT?
0