Maku

Sipulihillo

24 h 45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
24 h 15 min
Mausteinen sipulihillo sopii alkupalaksi ja ruokalahjaksi. Voit valmistaa hillon jääkaappiin 1–2 viikkoa ennen tarjoamista. Säilytä se tiiviissä ja puhtaassa purkissa.
GL
MA
MU
VE
0
0
Julkaistu: 16.2.2017


Ainekset (10 annosta)

  • 500 gsipulia
  • 1 dlomenatäysmehua
  • 5 kplneilikkaa (kokonaista)
  • 160 ghillomarmeladisokeria (1/2 pakettia, DanSukker)
  • 1/4 tlmerisuolahiutaleita
Tulosta

Kuori ja hienonna sipulit. Kumoa ne kattilaan.

Lisää omenamehu ja neilikat.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Poista neilikat halutessasi.

Lisää hillo-marmeladisokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Keitä välillä sekoitellen 5–10 minuuttia.

Jäähdytä ja kuori vaahto tarvittaessa pois pinnalta.

Annostele sipulihillo puhtaisiin purkkeihin. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa 1–2 päivää.

Hillo sopii mainiosti yhteen esimerkiksi cheddarkeksien kanssa.

Kommentoi »