0(0)
Cheddarkeksit
Munaton
2 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 15 min
Cheddarjuustolla ja sipulihillolla päällystetty keksi on täydellinen suolapala glögin kanssa.
Julkaistu 16.2.2017
Maku
Reseptin ainekset
20–24 kpl
100 gkylmää voita
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlmantelijauhetta
2 dlcheddarjuustoa (hienoksi raastettuna)
1 tlsuolaa
1 tlleivinjauhetta
1 tlsavupaprikajauhetta
2 rkltuoretta timjamia silputtuna
1 dlmaitorahkaa

Mittaa monitoimikoneen kulhoon taikinan kaikki aineet maitorahkaa lukuun ottamatta.

Sekoita nopeasti murumaiseksi. Lisää rahka ja pyöräytä tasaiseksi.

Kumoa taikina leivinpaperille ja rullaa se paperin avulla pyöreäksi tangoksi. Anna sen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

Leikkaa taikinapötköstä terävällä veitsellä puolen sentin paksuisia viipaleita leivinpaperin päälle pellille.

Paista cheddarkeksejä 175-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Jäähdytä ritilällä.

Annostele jäähtyneille kekseille pala cheddaria ja sipulihilloa. Koristele tuoreella yrtillä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.