Cheddarkeksit

2 h 30 min
0
0

Cheddarkeksit

MU
0
0
Cheddarjuustolla ja sipulihillolla päällystetty keksi on täydellinen suolapala glögin kanssa.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 100 gkylmää voita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 2 dlcheddarjuustoa (hienoksi raastettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 2 rkltuoretta timjamia silputtuna
  • 1 dlmaitorahkaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Ohjeella valmistuu 20–24 cheddarkeksiä.

Mittaa monitoimikoneen kulhoon taikinan kaikki aineet maitorahkaa lukuun ottamatta.

Sekoita nopeasti murumaiseksi. Lisää rahka ja pyöräytä tasaiseksi.

Kumoa taikina leivinpaperille ja rullaa se paperin avulla pyöreäksi tangoksi. Anna sen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

Leikkaa taikinapötköstä terävällä veitsellä puolen sentin paksuisia viipaleita leivinpaperin päälle pellille.

Paista cheddarkeksejä 175-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Jäähdytä ritilällä.

Annostele jäähtyneille kekseille pala cheddaria ja sipulihilloa. Koristele tuoreella yrtillä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä