


Sienipohjainen juusto-kinkkupiiras
1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
250 g
tuoreita herkkusieniä
1 kpl
sipulia
60 g
voita
60 g
korppujauhoja
10 g
parmesaanijuustoa (raasteena)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Täyte
150 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)
200 g
tuorejuustoa (yrtti tai valkosipuli)
4 kpl
munaa
1/4 tl
tabascoa
150 g
keittokinkkua (kuutioituna)
Sienipohjainen juusto-kinkkupiirakka – ohje:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Hienonna sienet ja sipuli. Sulata 50 g rasvaa paistinpannulla ja kuullota siinä sipuli- ja sienisilput. Lisää pannulle korppujauhot, parmesaaniraaste, suola ja pippuri.
- Voitele lopulla (10 g) rasvalla Ø noin 24 sentin irtopohjavuoka. Painele sieniseos vuokaan tasaisesti pohjalle ja reunoille.
- Ripottele pohjan päälle raastettu juusto. Sekoita kulhossa tuorejuusto, munat ja muutama tippa tabascoa. Vatkaa tasaiseksi.
- Sekoita joukkoon kinkkukuutiot. Levitä kinkkuseos vuokaan juustoraasteen päälle.
- Paista sienipohjaista juusto-kinkkupiirasta noin 35 minuuttia, kunnes piiras on kunnolla hyytynyt. Koristele sienipohjainen juusto-kinkkupiiras halutessasi persiljalla.
Vinkit!
- Saat piirakasta gluteenittoman, kun korvaat tavalliset korppujauhot gluteenittomilla.
- Katso myös nämä suositut kinkkupiirakkareseptimme: perinteinen kinkkupiirakka ja pellillinen kinkkupiirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
