Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Meksikolainen makaronilaatikko – nappaa Viimeistä murua myöten -bloggaaja Saara Atulan arkibravuurin resepti!

1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min

Tacomaustepussi on yksinkertainen tapa tuoda monipuolisuutta tutun arkiruoan makumaailmaan. ”Maun lisäksi minulle on tärkeää ruoan tekstuuri. Nachot tai tuoreet tomaatit tuovat annokseen purutuntumaa”, ruokavaikuttaja Saara Atula kertoo.

10.5.2024
Reseptin ainekset
6–8 annosta
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
paprikaa
2 rkl
rypsiöljyä
½ rkl
paprikajauhetta
2 dl
soija- tai härkäpapurouhetta
1 ps (28 g)
tacomaustetta
4 dl
vettä
250 g
kirsikkatomaatteja
400 g
täysjyvämakaronia
1 l
soijajuomaa
2½ dl
juuston makuista kauraruokakermaa
noin 2 dl
maissinachoja
Lisäksi
srirachaa
ketsuppia
korianteria

Meksikolainen makaronilaatikko – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele paprikat, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi (noin 1 cm).
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää sipulit, paprikat ja paprikajauhe. Kuullota välillä sekoitellen, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja paprika on pehmennyt.
  3. Lisää soija- tai härkäpapurouhe, tacomauste ja vesi. Sekoita ja anna rouheen kypsyä.
  4. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.
  5. Sekoita uunivuoassa makaronit, soija/härkäpapurouheseos, soijajuoma ja kaurakerma. Levitä kirsikkatomaatit pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja lisää pinnalle nachoja. Paista vielä 15–20 minuuttia.
  7. Tarjoa makaronilaatikko srirachan, ketsupin ja korianterin kanssa.

Lue ruokavaikuttaja Saara Atulan ajatuksia arkiruoasta tästä jutusta. Jutusta nappaat myös muut Saaran herkulliset arkiruokareseptit!

Saara Atulan arkiruokareseptit

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt