Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rosolliveneet uivat joulupöytään! Elegantti punajuurisalaatti kootaan salaatinlehdille

3 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 2 h 0 min

Näyttävä ja raikas punajuurisalaatti haastaa perinteisen rosollin. Jokainen juhlija saa oman salaatinlehdelle kootun annoksensa.

11.12.2023
Reseptin ainekset
6–8 annosta
300 g
punajuuria
1–2
kirpeää omenaa
1
pieni punasipuli
Liemi
1 dl
vettä
1 dl
sokeria
½ dl
väkiviinaetikkaa
3
kokonaista neilikkaa
1
tähtianis
½ tl
merisuolaa
(2
rosmariininoksaa)
Lisäksi
noin 150 g
punasalaatin- ja/tai sydänsalaatinlehtiä
¼ rku
rosmariinia

Rosolliveneet – ohje:

  1. Keitä punajuuret kypsiksi kuorineen. Kuori lämpiminä, jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi.
  2. Kuori omena, poista siemenkota. Leikkaa omena ensin neljään osaan ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  3. Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.
  4. Lisää punajuuret, omenat ja sipulit liemeen. Sekoita varovasti ja anna maustua viileässä vähintään 2 tuntia.
  5. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Asettele lehdet tarjoiluvadille. Poista pikkeliseoksesta mausteet ja valuta halutessasi liemi pois. Lusikoi pikkelöityjä aineksia salaatinlehdille. Koristele rosmariinilla.

Vinkki!

Voit lisätä salaattiveneiden päälle nokareen smetanaa, ranskankermaa tai jogurttia. Valitse vegaaniseen ruokavalioon kasvipohjainen tuote.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt