


Tähteistä herkkua
Risottofritterit – päältä rapeat ja sisältä mehevät kakkuset tehdään ylijääneestä risotosta
30 min
Risottofritterit syntyvät kätevästi risotonjämistä. Mehevät fritterit maistuvat pikkusyötävänä aioliin dipattuna. Erityisen hyvin reseptiin sopii sitruunainen kesäkurpitsarisotto, jonka linkin löydät reseptin perästä.
Reseptin ainekset
8 kpl
400 g
(kesäkurpitsa)risottoa
1 dl (noin 25 g)
parmesaanijuustoa raastettuna
1
sitruunan raastettu kuori
3 dl
pankojauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
2
munaa
4 rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
2 dl
valmista aiolia
1
sitruunan mehu
Risottofritterit – ohje:
- Sekoita risottoriisi ja parmesaani keskenään. Pyörittele massasta noin 8 palloa ja painele ne hieman litteämmiksi.
- Sekoita sitruunankuoriraaste pankojauhoihin.
- Laita vehnäjauhot erilliseen kulhoon. Riko munat toiseen kulhoon ja sekoita rakenne rikki.
- Kääntele risottokakut ensin vehnäjauhoissa, sitten munaseoksessa ja lopuksi pankojauhoissa.
- Kuumenna öljy valurautapannulla ja paista risottokakut siinä erissä molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.
- Mausta aioli sitruunanmehulla ja tarjoa frittereiden dippikastikkeena.
Katso kesäkurpitsarisoton ohje täältä.
Voit käyttää frittereihin myös perusrisottoa – nappaa sen ohje täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat