


Italian tapaan
Risotto – ohje, jolla valmistuu maailman paras italialainen risotto
50 min
Kostea ja mehevä risotto vaatii aikaa, mutta herkullinen lopputulos palkitsee. Risotto saa makua parmesaanista ja valkoviinistä. Katso myös video, kuinka risotto valmistuu!
Reseptin ainekset
6 annosta
Risotto
1
sipuli (iso)
2
valkosipulinkynttä
(1
varsiselleri)
1 l
kasvislientä
3 rkl
oliiviöljyä
400 g
risottoriisiä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 dl
kuivaa valkoviiniä
50 g
voita
100 g
parmesaanijuustoa (raastettuna)
2 rkl
tuoretta timjamia tai lehtipersiljaa (hienonnettuna)
Risotto – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. (Hienonna varsiselleri.)
- Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.
- Kuullota sipulit (ja varsiselleri) oliiviöljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada joukkoon viini. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
- Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä.
- Kypsennä, kunnes riisi on napakan pehmeää (15–20 minuuttia).
- Lisää risottoon lopuksi voi, parmesaani ja hienonnettu timjami tai lehtipersilja. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat