Risoton perusohje

50 min
4
18

Risoton perusohje

GL
KA
MU
18
4
Kostea ja mehevä risotto vaatii aikaa, mutta herkullinen lopputulos palkitsee. Risotto saa makua parmesaanista ja valkoviinistä. Katso VIDEO, kuinka risotto valmistuu!
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipuli (iso)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplvarsiselleriä (varsi)
  • 10 dlkasvislientä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 400 grisottoriisiä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 50 gvoita
  • 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Ihana italialaistyyppinen risotto valmistuu näin.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna varsiselleri.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Kuullota sipulit ja varsiselleri oliiviöljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada joukkoon viini. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.

Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä.

Kypsennä, kunnes riisi on napakan pehmeää (15-20 minuuttia).

Lisää lopuksi voi, parmesaani ja hienonnettu timjami. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä