Maku

Risoton perusohje

50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
Kostea ja mehevä risotto vaatii aikaa, mutta herkullinen lopputulos palkitsee. Risotto saa makua parmesaanista ja valkoviinistä. Katso myös video, kuinka risotto valmistuu!
GL
KA
MU
Julkaistu: 11.10.2009


Ainekset (6 annosta)

  • 1sipuli (iso)
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1varsiselleri (varsi)
  • 1 lkasvislientä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 400 grisottoriisiä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 50 gvoita
  • 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
Tulosta

Ihana italialaistyyppinen risotto valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna varsiselleri.
  2. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.
  3. Kuullota sipulit ja varsiselleri oliiviöljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada joukkoon viini. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
  5. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä.
  6. Kypsennä, kunnes riisi on napakan pehmeää (15–20 minuuttia).
  7. Lisää risottoon lopuksi voi, parmesaani ja hienonnettu timjami. Tarjoa heti.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
20 kommenttia