Risoton perusohje
50 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
Kostea ja mehevä risotto vaatii aikaa, mutta herkullinen lopputulos palkitsee. Risotto saa makua parmesaanista ja valkoviinistä. Katso myös video, kuinka risotto valmistuu!
GL
KA
MU
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.10.2009

Risoton perusohje
Ainekset (6 annosta)
- 1sipuli (iso)
- 2valkosipulinkynttä
- 1varsiselleri (varsi)
- 1 lkasvislientä
- 3 rkloliiviöljyä
- 400 grisottoriisiä
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 1 dlkuivaa valkoviiniä
- 50 gvoita
- 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
- 2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
Ihana italialaistyyppinen risotto valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna varsiselleri.
- Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.
- Kuullota sipulit ja varsiselleri oliiviöljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada joukkoon viini. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
- Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä.
- Kypsennä, kunnes riisi on napakan pehmeää (15–20 minuuttia).
- Lisää risottoon lopuksi voi, parmesaani ja hienonnettu timjami. Tarjoa heti.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.99