Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Terveisiä Italialasta

Kesäkurpitsarisotto − sitruunalla raikastettu ja mascarponella pyöristetty klassikko hurmaa takuulla

40 min

Kesäkurpitsarisotto on varma valinta niin alkupalaksi kuin pääruoaksi. Kesäkurpitsalla rikastettu perinteinen milanolainen risotto saa lisämakua sitruunan­mehusta ja -kuoresta. 

2.10.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
kesäkurpitsaa
1
sitruuna
1–2
salottisipulia
1–2
valkosipulinkynttä
1 l
vettä
2
kasvis- tai kanaliemikuutiota tai annosfondia tai 3 rkl fondia
2 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä (esim. arborio tai carnaroli)
1 dl
valkoviiniä
2 rkl
voita
1 dl (noin 25 g)
parmesaanijuustoraastetta
½–1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 rs (250 g)
mascarponejuustoa (tai ricottajuustoa)
(sitruunan kuorta raastettuna)

Kesäkurpitsarisotto – ohje:

  1. Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi (tai raasta karkeaksi raasteeksi).
  2. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen liemivalmiste.
  4. Kuumenna öljy kasarissa, lisää sipulit ja kesäkurpitsat ja kuullota sekoitellen noin 5 minuuttia. Ota halutessasi pieni määrä kesäkurpitsaseosta sivuun risoton päälle laitettavaksi. Lisää riisi, ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.
  5. Kaada viini pannulle ja sekoittele, kunnes se imeytyy riisiin. Lisää sitruunanmehu ja -kuoriraaste. Lisää kuumaa lientä pannulle aina kauhallinen kerrallaan ja sekoittele. Lisää seuraava kauhallinen vasta, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin.
  6. Kypsennä risottoa keskilämmöllä sekoitellen ja lientä lisäten yhteensä noin 15–20 minuuttia, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää.
  7. Lisää kypsään risottoon voi ja parmesaani. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  8. Tarjoa heti mascarponejuuston kanssa. Voit halutessasi raastaa päälle myös lisää sitruunankuorta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt