Rullat rapeiksi
Grillaa hauskat riisipaperidumplingit – täytä tofu-kasvistäytteellä, paista rapeiksi & dippaa koukuttavaan kastikkeeseen!
30 min
Kesärullat tarjotaan nyt paistettuna nyyttinä. Maukas kasvistäyte maustetaan aasialaisittain ja rapeat nyytit dipataan koukuttavan maukkaaseen kastikkeeseen.
Reseptin ainekset
10 kpl
Täyte
1 rs (200 g)
herkkusieniä
2 pientä
porkkanaa
100 g
varhaiskaalia
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
½ rkl
inkivääriä raastettuna
½ pkt (à 300 g)
marinoitua tofua (esim. Jalotofu Aasia tai savutofua)
1
lime
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
3 rkl
mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä
2 rkl
rypsiöljyä
Dippikastike
2 rkl
soijakastiketta
2 tl
riisiviinietikkaa
1 tl
seesamiöljyä
1 tl
vaahterasiirappia
1 tl
srirachaa
Riisipaperidumplingit – ohje:
- Puhdista ja hienonna herkkusienet. Kuori ja raasta porkkanat. Raasta myös kaali. Hienonna kevätsipulit ja valkosipulit. Kuivaa ja raasta tofu.
- Paista herkkusieniä öljyssä hetki. Lisää muut kasvikset ja
- Raasta täytteeseen pestyn limen kuori ja purista mehu. Lisää loput mausteet.
- Sekoita dipin ainekset kulhossa.
- Upota yksi riisipaperi veteen ja anna pehmetä pari minuuttia. Valuta enin vesi pois. Aseta riisipaperi leikkuulaudalle, lisää täytettä ja taittele nyytiksi. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Paista molemmin puolin rapeiksi öljytyllä grilliparilalla tai paistinpannulla.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa riisipaperidumplingit dipin kanssa.
Vinkki!
Saat dumplingeista tukevammat, kun käärit ne vielä toiseen riisipaperiin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat