Kotivinkki

Riisiherkku ja omenakompotti

59 min
0
0

Riisiherkku ja omenakompotti

Itse tehty riisiherkku on terveellisempi ja edullisempi vaihtoehto kaupan valmiille riisivälipaloille. Nappaa riisiherkku ja omenakompotti mukaan ja nauti vaikkapa välipalaksi.
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Ulrika Ekblom
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 2 dltäysjyväriisiä
  • 5 dlvettä
  • 1kanelitanko
  • ⅕ tlrouhittua kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 1-2 dlturkkilaista jogurttia

Vaniljainen omenakompotti

  • 2omenaa
  • ½ dlruokokidesokeria
  • ½vaniljatanko
  • tilkka vettä tarvittaessa

Tee näin

59 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN24 min

1. Mittaa riisi, vesi, kanelitanko, kardemumma ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 15–20 minuuttia välillä sekoitellen.

2. Anna jäähtyä. Viilennä riisipuuro jääkaapissa mieluiten yön yli.

3. Valmista omenakompotti: Paloittele omenat, poista siemenkota ja laita palat sokerin sekä halkaistun vaniljatangonpuolikkaan kanssa kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes omenapalat pehmenevät.

4. Jos omenaseos tuntuu liian kuivalta, lisää sekaan ruokalusikallinen vettä. Poista vaniljatanko. Voit tarjota omenakompotin lämpimänä tai kylmänä.

5. Sekoita ennen tarjoamista riisipuuron joukkoon jogurttia, kunnes saat herkkuun haluamasi rakenteen. Tarjoa riisiherkku ja omenakompotti.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä