Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raski

24 h 5 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 24 h 0 min

Raski eli esitaikina on taikinajuuren pikkuserkku eli  kertakäyttöinen maun, aromien ja leipoutuvuuden parantaja. Kokeile sinäkin raskileipää!

13.1.2016
Reseptin ainekset
Raski
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kuivahiivaa
3 dl
vettä (kylmää tai kädenlämpöistä)
  1. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita.
  2. Peitä kulho kelmulla ja anna raskin levätä sen mukaan, leivotko samana vai seuraavana päivänä. Jos käytät kylmää vettä, anna raskin levätä huoneenlämmössä yön yli tai vähintään 8 tuntia ennen leivän leipomista. Kädenlämpöistä vettä käytettäessä raski on leivottavissa noin 3 tunnin lepäämisen jälkeen. 
  3. Jatka leivän leipomista jollain näistä resepteistä:

Puurosämpylät

Ciabatta

Sitruunaleipä

Maalaispatongit

Porkkanavuokaleipä

  • Raskiin voi käyttää vehnäjauhojen tilalla tai kanssa myös muita jauhoja makua antamaan. 
  • Hyvä raski saa levätä yön yli ennen leipomista, mutta myös kolmen tunnin pikaraskilla leipominen onnistuu hyvin. Noin 24 tuntia on takaraja, jolloin raski pitää viimeistään leipoa leiviksi. Jos raskisi lepää kauan, voit halutessasi lisätä alustusvaiheessa taikinaan teelusikallisen kuivahiivaa. Musta tällöin kohottaa leivät huolellisesti ennen paistamista.
  • Raskitaikinat tulee vaivata huolella, siksi yleiskone on hyvä apu leipää leivottaessa. Käsinkin homma onnistuu, mutta vaivaaminen vaatii melko paljon voimaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt