Maku

Sitruunaleipä

24 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
24 h
Sitruunanystävän lempparileipä on tässä! Sitruuna antaa vehnäleivälle viehättävän maun ja leivonnainen saa makua myös esitaikinasta eli raskista.
MA
MU
4.2
0
Julkaistu: 13.1.2016


Ainekset (1 kpl)

Raski

  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkuivahiivaa
  • 3 dlvettä (kylmää)

Taikina

  • 2 rklsitruunankuorta (mielellään luomusitruunankuorta hienoksi raastettuna)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 6 dlvehnäjauhoja (noin)
  • 1 1/2 dlvettä (noin)
Tulosta
Mittaa raskin aineet kulhoon ja sekoita. Peitä kulho kelmulla ja anna raskin levätä huoneenlämmössä 8–24 tuntia.
Kumoa raski yleiskoneen taikinakulhoon (tai jatka leipomista käsin). Lisää sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, suola ja vesi. Käynnistä kone. Lisää jauhoja vähitellen samalla vaivaten.
Anna koneen käydä keskinopeudella noin 10 minuuttia (tai vaivaa taikinaa käsin noin 15 minuuttia). Valmis taikina on kimmoisaa ja sileää.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muovaa palloksi. Jauhota taikinapallo kauttaaltaan. Pane kulhoon liina ja nosta jauhoinen taikinapallo liinan päälle. Peitä taikina liinalla ja anna kohota noin 40 minuuttia.
Pane pelti uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, ota pelti uunista ja pane sille leivinpaperi. Kumoa kohonnut leipä varovasti leivinpaperin päälle. Halutessasi voit tehdä leivän pintaan muutaman viillon terävällä veitsellä.
Nosta pelti uunin alatasolle ja paista leipää noin 30 minuuttia.
Voit kokeilla myös limettiä ja appelsiinia maun antajina.
MITÄ PIDIT?
4.2
Kommentoi »