4,1(7)
Porkkanavuokaleipä
Maidoton
Munaton
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h
Kääräise vuokaleivän sisään oranssia porkkanasosetta ja vihreää lehtipersiljasilppua, saat ihanan värisen ja mehevän leipäherkun! 
Julkaistu 13.1.2016
Maku
Reseptin ainekset 1 kpl
Raski
6 dlvehnäjauhoja
2 tlkuivahiivaa
3 dlvettä (kylmää)
Taikinaan
4 dlporkkanasurvosta
3 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
3 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlsuolaa
Lisäksi
1/2 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
  1. Yhdistä raskin aineet kulhossa ja sekoita. Peitä kulho kelmulla ja anna levätä huoneenlämmössä 8–24 tuntia.
  2. Kumoa raski yleiskoneen taikinakulhoon (tai jatka leipomista käsin). Ota porkkanasoseesta 1 dl sivuun ja lisää loppu sose kulhoon. Käynnistä kone. Kun sose on sekoittunut raskiin, lisää jauhot ja suola. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 10 minuuttia.
  3. Ota esille noin 30 cm:n pitkä suorakaiteen muotoinen leipävuoka tai vaihtoehtoisesti kaksi lyhyempää vuokaa. Voitele vuoat kevyesti öljyllä.
  4. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa hetki ja muotoile taikina käsin suorakaiteen muotoiseksi, vuokasi pituiseksi, paksuhkoksi levyksi. Levitä levyn keskelle loppu porkkanasose ja hienonnettu lehtipersilja. Taita levy kolmeen osaan leveämmän sivun puolelta, niin että sose jää leivän sisään.
  5. Nosta leipä vuokaan saumapuoli alaspäin ja peitä liinalla. Anna kohota noin 30 minuuttia.
  6. Paista porkkana-vuokaleipää 225-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Vuokaleivän sisään voi kääräistä porkkanasoseen sijaan myös porkkanaraastetta ja hienonnettuja lempiyrttejä.

Kommentoi »