Maku

Raaka porkkanakakku

5
0

Raaka porkkanakakku

Porkkanakakun voi valmistaa myös raakaleivonnaisena pähkinöistä, taateleista ja parista muusta ravintotiiviistä ainesosasta. Sitruunainen cashewkermakuorrute vie kielen!
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1,5 dlsaksanpähkinöitä
  • 30 gkuivattua ananasta (käytin sokeroimattomia)
  • 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlrusinoita
  • 1/2 dlkookoslastu
  • 2 kplporkkana (pieniä)
  • 1,5 tlkanelia
  • 1/8 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/8 tlpiparkakkumaustetta
  • 1/4 tlsuolaa

sitruunainen cashew-kuorrute

  • 2 dlcashewpähkinöitä
  • 2 rklksylitolia (tai hunajaa maun mukaan)
  • 3 rklkookosöljyä
  • 1 rklsitruunan mehua (toinen rkl halutessasi voimakkaamman maun)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Laita pähkinät molempia kerroksia varten likoamaan eri kulhoihin kylmään veteen ainakin pariksi tunniksi. (Cashew-pähkinät kannattaa liottaa 8 h ajan, mikäli koneesi ei ole kovin tehokas.) Laita viimeiseksi 20 minuutiksi likoamaan myös kuivatut ananasrenkaat. Valuta pähkinät ja ananasrenkaat hyvin ennen käyttöä.

Päällystä leivinpaperilla neliönmalinen muoviastia (n. 15 × 18 cm) tai irtopohjavuoka (halkaisija esim. 18 cm). Yhdistä saksanpähkinät, kuivatut ananasrenkaat, kaurahiutaleet ja rusinat kulhossa ja sauvasekoita tai aja monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi (pähkinäsattumat eivät haittaa). Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää sitten loput pohjan ainekset ja surruuttele taas tasaiseksi. Painele tasaiseksi pohjaksi muoviastiaan tai irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin tai pakastimeen siksi aikaa kun teet cashew-kuorrutteen.

Valmista cashew-kuorrute sauvasekoittamalla tai ajamalla monitoimikoneessa cashew-pähkinät tasaiseksi massaksi. Lisää ksylitoli (tai hunaja), sulatettu kookosöljy ja tuoreesta sitruunasta puristettu mehu ja surauta vielä tasaiseksi. Maistele ja lisää makeutusta, jos haluat. Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele esimerkiksi pähkinöillä ja kookoslastuilla.

Anna vetäytyä jääkaapissa tai pakastimessa ainakin tunnin. Sulata kakku huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Säilyy hyvin jääkaapissa ainakin pari päivää.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä