Punajuuriblinit – taikinaan lisätty juuresraaste takaa blinien mehevyyden
1 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
Punajuuriblinit valmistuvat helposti vaikka tähdeperunoista ja nahistuneista punajuurista. Paista blinit hyvissä ajoin ja lämmitä uunissa juuri ennen vieraiden saapumista.
KA
0
Kuvat
Julkaistu 27.12.2019

Punajuuriblinit – taikinaan lisätty juuresraaste takaa blinien mehevyyden
Reseptin ainekset (16 kpl)
Punajuuriblinit
- 200 gpuikulaperunoita
- 2punajuurta
- 2 dlkuohukermaa
- 1 dlvehnäjauhoa
- 1 dltattarijauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
- 2kananmunaa
- voita paistamiseen
Punajuuriblinit valmistetaan näin:
- Kuori ja keitä perunoita 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä. Raasta perunat. Kuori ja raasta punajuuret.
- Sekoita raasteeseen kerma, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kananmunat.
- Paista blini- tai lettupannulla voissa paksuhkoja blinejä.
Vinkki!
- Tarjoa punajuuriblinien kanssa esimerkiksi savulohimoussea ja linssisalaattia.
- Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaa blinien ohje täältä!

Blinit – takuuvarma luottoresepti takaa pinnalta rapeat, sisältä pehmeät blinit
Maku

Tartartäyte blineille
Maku

Sienisalaattitäyte blineille
Maku

Uuniblini
Maku

Bataattiblinit – uunissa paistettavat letut saavat makua cheddarista ja ras el hanout -mausteseoksesta
Maku

Blinipannukakku
Maku

Perunablinit
Maku

Perinteiset blinit
Maku