


Punajuuriblinit – taikinaan lisätty juuresraaste takaa blinien mehevyyden
1 h 0 min
Punajuuriblinit valmistuvat helposti vaikka tähdeperunoista ja nahistuneista punajuurista. Paista blinit hyvissä ajoin ja lämmitä uunissa juuri ennen vieraiden saapumista.
Reseptin ainekset
16 kpl
Punajuuriblinit
200 g
puikulaperunoita
2
punajuurta
2 dl
kuohukermaa
1 dl
vehnäjauhoa
1 dl
tattarijauhoa
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2
kananmunaa
voita paistamiseen
Punajuuriblinit valmistetaan näin:
- Kuori ja keitä perunoita 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä. Raasta perunat. Kuori ja raasta punajuuret.
- Sekoita raasteeseen kerma, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kananmunat.
- Paista blini- tai lettupannulla voissa paksuhkoja blinejä.
Vinkki!
- Tarjoa punajuuriblinien kanssa esimerkiksi savulohimoussea ja linssisalaattia.
- Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaa blinien ohje täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat