Belugalinssisalaatti blineille

55 min
5
0

Belugalinssisalaatti blineille

GL
MU
0
5
 Ihana, fetalla ryyditetty linssisalaatti sopii täydellisesti blinien kasvistäytteeksi. Pähkinäisistä belugalinsseistä tehdyn salaatin maut syvenevät, kun maustat linssit lämpiminä ja annat tekeytyä ennen tarjoamista.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 1/2 dllinssejä (belugalinssejä)
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 tlvoita (tai öljyä)
  • 1/2 tlsinapinsiemeniä
  • 1/2 tlkuminaa
  • 1/2 tlkorianterinsiemeniä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklsitruunamehua

Lisäksi

  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhtele linssit ja keitä ne kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla rasva. Lisää sipulit ja mausteet. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.

Valuta ja kumoa linssit kulhoon. Sekoita joukkoon sitruunamehu sekä sipuli-maustesekoitus. Peitä kulho ja anna linssien maustua, kunnes ne ovat jäähtyneet.

Ennen tarjoamista lisää salaatin joukkoon murusteltu feta. Tarjoa ranskankerman kera blinien kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä