5(4)
Belugalinssisalaatti blineille
gluteeniton
munaton
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
 Ihana, fetalla ryyditetty linssisalaatti sopii täydellisesti blinien kasvistäytteeksi. Pähkinäisistä belugalinsseistä tehdyn salaatin maut syvenevät, kun maustat linssit lämpiminä ja annat tekeytyä ennen tarjoamista.
Julkaistu 29.1.2016
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
2 1/2 dllinssejä (belugalinssejä)
1 kplpunasipulia
1 tlvoita (tai öljyä)
1/2 tlsinapinsiemeniä
1/2 tlkuminaa
1/2 tlkorianterinsiemeniä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1 rklsitruunamehua
Lisäksi
100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)

Huuhtele linssit ja keitä ne kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla rasva. Lisää sipulit ja mausteet. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.

Valuta ja kumoa linssit kulhoon. Sekoita joukkoon sitruunamehu sekä sipuli-maustesekoitus. Peitä kulho ja anna linssien maustua, kunnes ne ovat jäähtyneet.

Ennen tarjoamista lisää salaatin joukkoon murusteltu feta. Tarjoa ranskankerman kera blinien kanssa.

Kommentoi »