Ohuet blinit

3 h 15 min
5
0

Ohuet blinit

Aidot venäläiset blinit ovat ohuempia lettuja kuin mihin olemme tottuneet. Ne tehdään hiivalla kohotetusta taikinasta, johon voi käyttää vehnä-, tattari-, ruis- tai hirssijauhoja tai niiden sekoituksia.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 2 dlvettä
  • 20 ghiivaa
  • 3 dltattarijauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 4 tlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN2 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää 1 dl tattarijauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja sekä 2 tl sokeria. Peitä kulho liinalla. Kun taikinavelli kuplii, noin 15 min kuluttua, lisää loput jauhot ja sokeri, yksi muna sekä maito. Sekoita, ja jätä taikina käymään pariksi tunniksi.

Ennen kuin aloitat blinien paistamisen, lisää taikinaan loput ainekset. Erottele kahden munan keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset ja suola taikinaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon.

Paista ohuita, pannun kokoisia blinejä voissa valurautaisella paistinpannulla. Tarjoa linssisalaatin, lämminsavulohi-punajuuritäytteen tai tartartäytteen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä