


Ohuet blinit
3 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Aidot venäläiset blinit ovat ohuempia lettuja kuin mihin olemme tottuneet. Ne tehdään hiivalla kohotetusta taikinasta, johon voi käyttää vehnä-, tattari-, ruis- tai hirssijauhoja tai niiden sekoituksia.
Reseptin ainekset
8 kpl
2 dl
vettä
20 g
hiivaa
3 dl
tattarijauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
4 tl
sokeria
3 kpl
munaa
2 1/2 dl
kevytmaitoa
1/2 tl
suolaa
Ohuet blinit – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää 1 dl tattarijauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja sekä 2 tl sokeria. Peitä kulho liinalla. Kun taikinavelli kuplii, noin 15 min kuluttua, lisää loput jauhot ja sokeri, yksi muna sekä maito. Sekoita, ja jätä taikina käymään pariksi tunniksi.
- Ennen kuin aloitat blinien paistamisen, lisää taikinaan loput ainekset. Erottele kahden munan keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset ja suola taikinaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon.
- Paista ohuita, pannun kokoisia blinejä voissa valurautaisella paistinpannulla. Tarjoa linssisalaatin, lämminsavulohi-punajuuritäytteen tai tartartäytteen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat