3,4(8)
Ohuet blinit
3 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 2 h
Aidot venäläiset blinit ovat ohuempia lettuja kuin mihin olemme tottuneet. Ne tehdään hiivalla kohotetusta taikinasta, johon voi käyttää vehnä-, tattari-, ruis- tai hirssijauhoja tai niiden sekoituksia.
29.1.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 kpl
2 dlvettä
20 ghiivaa
3 dltattarijauhoja
2 dlvehnäjauhoja
4 tlsokeria
3 kplmunaa
2 1/2 dlkevytmaitoa
1/2 tlsuolaa

Ohuet blinit – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää 1 dl tattarijauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja sekä 2 tl sokeria. Peitä kulho liinalla. Kun taikinavelli kuplii, noin 15 min kuluttua, lisää loput jauhot ja sokeri, yksi muna sekä maito. Sekoita, ja jätä taikina käymään pariksi tunniksi.
  2. Ennen kuin aloitat blinien paistamisen, lisää taikinaan loput ainekset. Erottele kahden munan keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset ja suola taikinaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon.
  3. Paista ohuita, pannun kokoisia blinejä voissa valurautaisella paistinpannulla. Tarjoa linssisalaatin, lämminsavulohi-punajuuritäytteen tai tartartäytteen kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo