Maku

Savulohimousse

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Täyteläinen savulohimousse on ylellinen mutta silti todella helppotekoinen. Perkaa ja hienonna savulohi, yhdistä se smetanaan ja mausta sipulilla, maustekurkulla ja ruohosipulilla. Valmista tuli!
GL
MU
4
0
Julkaistu: 28.1.2016


Ainekset (8 annosta)

  • 500 glämminsavulohta
  • 240 gsmetanaa (2 prk)
  • 1 kplpunasipulia (pieni, hienoksi silputtuna)
  • 1 kplmaustekurkkuja (1 dl hienoksi silputtuna)
  • 3 rklruohosipulia (hienoksi silputtuna)
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)

Lisäksi

  • Koristeluun ruohosipulia
Tulosta

Poista savulohesta nahka, ruodot ja ylimääräinen rasva. Hienonna lohi haarukalla ja siirrä kulhoon.

Lisää smetana, silputtu punasipuli ja maustekurkut sekä ruohosipuli. Mausta lopuksi mustapippurilla.

Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Peitä kulho ja nosta savulohimousse jääkaappiin maustumaan.

Tarjoile savulohimousse esimerkiksi perunalettujen kera.

Kommentoi »