4(29)
Savulohimousse
Gluteeniton
Munaton
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Täyteläinen savulohimousse on ylellinen mutta silti todella helppotekoinen. Perkaa ja hienonna savulohi, yhdistä se smetanaan ja mausta sipulilla, maustekurkulla ja ruohosipulilla. Valmista tuli!
28.1.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
500 glämminsavulohta
240 gsmetanaa (2 prk)
1 kplpunasipulia (pieni, hienoksi silputtuna)
1 kplmaustekurkkuja (1 dl hienoksi silputtuna)
3 rklruohosipulia (hienoksi silputtuna)
1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)
Lisäksi
Koristeluun ruohosipulia

Poista savulohesta nahka, ruodot ja ylimääräinen rasva. Hienonna lohi haarukalla ja siirrä kulhoon.

Lisää smetana, silputtu punasipuli ja maustekurkut sekä ruohosipuli. Mausta lopuksi mustapippurilla.

Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Peitä kulho ja nosta savulohimousse jääkaappiin maustumaan.

Tarjoile savulohimousse esimerkiksi perunalettujen kera.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo