


Savulohimousse
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Täyteläinen savulohimousse on ylellinen mutta silti todella helppotekoinen. Perkaa ja hienonna savulohi, yhdistä se smetanaan ja mausta sipulilla, maustekurkulla ja ruohosipulilla. Valmista tuli!
Reseptin ainekset
8 annosta
500 g
lämminsavulohta
240 g
smetanaa (2 prk)
1
punasipuli (pieni, hienoksi silputtuna)
1
maustekurkku (1 dl hienoksi silputtuna)
3 rkl
ruohosipulia (hienoksi silputtuna)
1/4 tl
mustapippuria (rouhittuna)
Koristeluun
ruohosipulia
Savulohimousse – ohje:
- Poista savulohesta nahka, ruodot ja ylimääräinen rasva. Hienonna lohi haarukalla ja siirrä kulhoon.
- Lisää smetana, silputtu punasipuli ja maustekurkut sekä ruohosipuli. Mausta lopuksi mustapippurilla.
- Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
- Peitä kulho ja nosta savulohimousse jääkaappiin maustumaan.
- Tarjoile savulohimousse esimerkiksi perunalettujen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat