Kotivinkki

Pull apart -vuokaleipä

1 h 30 min
4
0

Pull apart -vuokaleipä

Trendikäs pull apart -leipä eli nyhtöleipä on eräänlainen pitsa. Taikina kaulitaan levyksi, ja päälle levitetään täyte. Taikina pannaan paloiksi ja palat ladotaan kohoamisen jälkeen vuokaan. Nimensä mukaisesti leivästä revitään palat syötäväksi.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 3 dlvettä tai maitoa
  • 1 rklkuivahiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklöljyä
  • noin 8 dlvehnä- tai sämpyläjauhoja

Täyte

  • 1 prktuorejuustoa (200 g)
  • 1 ½ dlaurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
  • 1 rkltimjamia
  • 2 dljuustoraastetta
  • 1kananmuna

Lisäksi

  • rypsiöljyä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

1. Mittaa kulhoon neste, hiiva ja sen verran jauhoja, että saat vellimäisen taikinajuuren. Peitä liinalla ja nosta kulho lämpimään vesihauteeseen. Kun juuri kuplii noin 10 minuutin päästä, hiiva on herännyt ja voit jatkaa taikinan alustusta. Lisää suola, öljy ja

sen verran jauhoja, että saat kimmoisan taikinan, joka irtoaa kulhosta ja käsistä.

2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi.

3. Sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa keskenään. Levitä täyte taikinalevyn päälle. Leikkaa levystä 20 neliötä, kooltaan 8 x 8 cm. Nosta neljä neliötä päällekkäin jauhotetulle alustalle lämpimään paikkaan. Peitä kevyesti leivinpaperilla ja -liinalla. Anna neliöpinojen kohota vähintään 30 minuuttia.

4. Voitele noin litran vetoinen leipävuoka öljyllä. Nosta hyvin kohonneet neliöpinot lastan avulla vuokaan pystyyn. Ne saavat mennä hiukan sikin sokin.

5. Kypsennä nyhtöleipää 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna leivän levätä hetki ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä