Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rakastu lempeään porkkana-maapähkinäkeittoon! Soppa saa potkua itse keitetystä chiliöljystä

40 min

Porkkanasta ihanan sävynsä saava keitto on pehmeä ja ihanan makuinen. Tarjoile soppa itse keitetyn chiliöjyn kanssa.

13.11.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
porkkanoita
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
7 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
½ dl
maapähkinävoita
2 dl
kaurakermaa
¼ tl
mustapippuria
1
limen mehu
(½ tl
suolaa)
Chiliöljy
n. 4 cm
pala inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chilipalko
2
kevätsipulia varsineen
½ dl
cashewpähkinää rouhittuna
2 tl
kuivattuja chilihiutaleita
¼ tl
suolaa
1½ dl
maapähkinäöljyä

Porkkana-maapähkinäkeitto – ohje:

  1. Aloita chiliöljystä. Kuori inkivääri. Hienonna inkivääri, valkosipulinkynnet, chilipalko ja kevätsipulit kuumaa kestävään, esimerkiksi teräksiseen, korkeareunaiseen kulhoon. Rouhi pähkinät veitsellä ja lisää kulhoon chilihiutaleiden ja suolan kanssa.
  2. Kuumenna maapähkinäöljy kattilassa kiehuvan kuumaksi. Kaada öljy ohuena nauhana kulhossa olevien tuore- ja kuivamausteiden päälle. Anna öljyn tekeytyä huoneenlämmössä keiton valmistumisen ajan.
  3. Kuori ja leikkaa porkkanat reiluiksi lanteiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Paista kasviksia kattilassa öljyssä pari minuuttia.
  4. Lisää vesi ja kasvisfondi. Anna keiton poreilla hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
  5. Lisää maapähkinävoi ja kaurakerma, ja purista joukkoon limen mehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Lusikoi keittoannoksen pinnalle chiliöljyä maun mukaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt