Aloita chiliöljystä. Kuori inkivääri. Hienonna inkivääri, valkosipulinkynnet, chilipalko ja kevätsipulit kuumaa kestävään, esimerkiksi teräksiseen, korkeareunaiseen kulhoon. Rouhi pähkinät veitsellä ja lisää kulhoon chilihiutaleiden ja suolan kanssa.
Kuumenna maapähkinäöljy kattilassa kiehuvan kuumaksi. Kaada öljy ohuena nauhana kulhossa olevien tuore- ja kuivamausteiden päälle. Anna öljyn tekeytyä huoneenlämmössä keiton valmistumisen ajan.
Kuori ja leikkaa porkkanat reiluiksi lanteiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Paista kasviksia kattilassa öljyssä pari minuuttia.
Lisää vesi ja kasvisfondi. Anna keiton poreilla hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
Lisää maapähkinävoi ja kaurakerma, ja purista joukkoon limen mehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Lusikoi keittoannoksen pinnalle chiliöljyä maun mukaan.