0(0)
Rakastu lempeään porkkana-maapähkinäkeittoon! Soppa saa potkua itse keitetystä chiliöljystä
Gluteeniton
Vegaaninen
Munaton
Maidoton
Laktoositon
Kasvis
40 min
Porkkanasta ihanan sävynsä saava keitto on pehmeä ja ihanan makuinen. Tarjoile soppa itse keitetyn chiliöjyn kanssa.
13.11.2023
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kgporkkanoita
2valkosipulinkynttä
1sipuli
1 rklrypsi- tai oliiviöljyä
7 dlvettä
1 rklkasvisfondia
½ dlmaapähkinävoita
2 dlkaurakermaa
¼ tlmustapippuria
1limen mehu
(½ tlsuolaa)
Chiliöljy
n. 4 cmpala inkivääriä
2valkosipulinkynttä
1punainen chilipalko
2kevätsipulia varsineen
½ dlcashewpähkinää rouhittuna
2 tlkuivattuja chilihiutaleita
¼ tlsuolaa
1½ dlmaapähkinäöljyä

Porkkana-maapähkinäkeitto – ohje:

  1. Aloita chiliöljystä. Kuori inkivääri. Hienonna inkivääri, valkosipulinkynnet, chilipalko ja kevätsipulit kuumaa kestävään, esimerkiksi teräksiseen, korkeareunaiseen kulhoon. Rouhi pähkinät veitsellä ja lisää kulhoon chilihiutaleiden ja suolan kanssa.
  2. Kuumenna maapähkinäöljy kattilassa kiehuvan kuumaksi. Kaada öljy ohuena nauhana kulhossa olevien tuore- ja kuivamausteiden päälle. Anna öljyn tekeytyä huoneenlämmössä keiton valmistumisen ajan.
  3. Kuori ja leikkaa porkkanat reiluiksi lanteiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Paista kasviksia kattilassa öljyssä pari minuuttia.
  4. Lisää vesi ja kasvisfondi. Anna keiton poreilla hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
  5. Lisää maapähkinävoi ja kaurakerma, ja purista joukkoon limen mehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Lusikoi keittoannoksen pinnalle chiliöljyä maun mukaan.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.