Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparipullat – kiedo joulun parhaat pullat kahden taikinan taktiikalla

2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min

Kiedo joulupuustit vaivattomasti valmiista pulla- ja piparitaikinasta.

21.12.2023
Reseptin ainekset
12 kpls
1 pkt (600 g)
pakastettua pullataikinaa (esim. Pirkka)
50 g
voita
1 tl
kanelia
½ tl
jauhettua inkivääriä
Lisäksi
1
muna voiteluun
Kuorrutus
2 dl
tomusokeria
1½ rkl
vettä
1 rkl
voita
(koristerakeita)

Piparipullat – ohje:

  1. Sulata taikinat pakkausten ohjeiden mukaan. Mausta huoneenlämpöinen voi kanelilla ja inkiväärillä.
  2. Kauli pullataikina jauhotetulla alustalla levyksi (noin 30 × 40 cm). Levitä maustettu voi taikinalle.
  3. Kauli piparitaikina samankokoiseksi levyksi ja asettele se pullalevyn päälle. Kääri levy rullalle ja leikkaa 12 palaan.
  4. Laita palat muffinivuokiin pellille. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
  5. Riko muna lasiin ja vatkaa rakenne rikki. Voitele pullat munalla.
  6. Paista pullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  7. Yhdistä kulhossa tomusokeri, vesi ja sulatettu voi. Sekoita napakan notkeaksi seokseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria.
  8. Pursota tai lusikoi kuorrute jäähtyneiden pullien päälle. Ripottele pinnalle halutessasi koristerakeita.

Vinkki!

Pakastettuja pulla- ja piparitaikinoita on saatavilla myös gluteiinittomina.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt