


Piparipullat – kiedo joulun parhaat pullat kahden taikinan taktiikalla
2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kiedo joulupuustit vaivattomasti valmiista pulla- ja piparitaikinasta.
Reseptin ainekset
12 kpls
1 pkt (600 g)
pakastettua pullataikinaa (esim. Pirkka)
50 g
voita
1 tl
kanelia
½ tl
jauhettua inkivääriä
Lisäksi
1
muna voiteluun
Kuorrutus
2 dl
tomusokeria
1½ rkl
vettä
1 rkl
voita
(koristerakeita)
Piparipullat – ohje:
- Sulata taikinat pakkausten ohjeiden mukaan. Mausta huoneenlämpöinen voi kanelilla ja inkiväärillä.
- Kauli pullataikina jauhotetulla alustalla levyksi (noin 30 × 40 cm). Levitä maustettu voi taikinalle.
- Kauli piparitaikina samankokoiseksi levyksi ja asettele se pullalevyn päälle. Kääri levy rullalle ja leikkaa 12 palaan.
- Laita palat muffinivuokiin pellille. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
- Riko muna lasiin ja vatkaa rakenne rikki. Voitele pullat munalla.
- Paista pullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Yhdistä kulhossa tomusokeri, vesi ja sulatettu voi. Sekoita napakan notkeaksi seokseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria.
- Pursota tai lusikoi kuorrute jäähtyneiden pullien päälle. Ripottele pinnalle halutessasi koristerakeita.
Vinkki!
Pakastettuja pulla- ja piparitaikinoita on saatavilla myös gluteiinittomina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat