


Piparilusikkaleivät – jouluiset mausteet ja kirpsakka karpalohillo muuttavat klassikkopikkuleivät talven juhlakauteen sopiviksi
1 h 5 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 15 min
Piparilusikkaleivät yhdistävät pipareiden mausteisen maun ja lusikkaleipien klassisen muodon. Täytteeksi lusikoidaan reilu kerros kirpsakkaa karpalohilloa.
Reseptin ainekset
40 kpl
Taikina
200 g
voita
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl
jauhettua kardemummaa
1 tl
soodaa
4½ dl
vehnäjauhoja
Karpalohillo
200 g
karpaloita
1 dl
hillosokeria
1 rkl
vettä
Lisäksi
sokeria
Piparilusikkaleivät – ohje:
- Sulata voi kattilassa ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä, kunnes siitä tulee hieman ruskeaa. Ota kattila pois liedeltä.
- Lisää sokeri, vaniljasokeri ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon ja lisää se voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Ota taikinasta teelusikalla palloja ja tasoita reunat tasaiseksi. Irrota taikina varovaisesti lusikasta ja nosta lusikkaleivät leivinpaperin päälle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista karpalohillo. Laita karpalot, hillosokeri ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kaada hieman jäähtynyt hillo siivilään ja siivilöi kuoret lusikalla painellen.
- Pyörittele lusikkaleipien puolikkaat sokerissa ja lisää puolikkaan päälle hieman karpalohilloa. Paina toinen puolikas päälle.
Vinkki!
Kaipaatko perinteisten lusikkaleipien reseptiä? Kurkkaa ohje, jolla valmistat lusikkaleivät, jotka ovat aivan kuin mummin tekemiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat