


Pipari-sinihomejuustokakku – jos glögi voisi valita seuralaisen, se olisi tämä!
12 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 12 h 0 min
Pohja piparkakuista, täytteeseen sinihomejuustoa. Näistä aineksista syntyy gluteeniton pipari-sinihomejuustokakku glögin pariksi. Varaudu jakamaan ohjetta!
Reseptin ainekset
16 annosta
2 pkt
gluteenittomia piparkakkuja (esim. Semper, à 150 g)
100 g
voita sulatettuna
2 pkt
sinihomejuustoa (esim. Aura, à 170 g)
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 prk
smetanaa ( 120 g)
1 ¼ dl
vaahtoutuvaa kermaa
½ tl
sitruunapippuria
6
liivatelehteä
1 rkl
sitruunamehua
Pipari-sinihomejuustokakun koristeluun
3
viikunaa
½ dl
viikunahilloa
½ dl
granaattiomenansiemeniä (pakasteena tai 1 tuoreesta hedelmästä)
10
mintunlehteä
Pipari-sinihomejuustokakku – ohje:
- Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Jauha piparkakut hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita piparimuruihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun noin 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
- Paloittele homejuusto yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Käynnistä ja anna käydä, kunnes juusto on murumaista. Lisää tuorejuusto ja smetana. Anna käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä massa taikinakulhoon.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto ja sitruunapippuri homejuustotahnan joukkoon varovasti käännellen.
- Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja nosta joukkoon puristetut liivatteet. Heiluttele kattilaa, jotta liivatteet liukenevat tasaisesti. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon sekoittaen.
- Kumoa täyte piparipohjan päälle, tasoita pinta. Pingota vuoan päälle kelmu. Nosta pipari-sinihomejuustokakku kylmään hyytymään pariksi tunniksi tai yön yli.
- Koristele pipari-sinihomejuustokakku viikunanlohkoilla ja -hillolla, granaattiomenansiemenillä ja mintunlehdillä ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat