Kotivinkki

Pipari-sinihomejuustokakku – jos glögi voisi valita seuralaisen, se olisi tämä!

12 h 45 min
GL
4.5
1

Pohja piparkakuista, täytteeseen sinihomejuustoa. Näistä aineksista syntyy gluteeniton pipari-sinihomejuustokakku glögin pariksi. Varaudu jakamaan ohjetta!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (16 annosta)

  • 2 pkt gluteenittomia piparkakkuja (esim. Semper, à 150 g)
  • 100 g voita sulatettuna
  • 2 pkt sinihomejuustoa (esim. Aura, à 170 g)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk smetanaa ( 120 g)
  • 1 ¼ dl vaahtoutuvaa kermaa
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 6 liivatelehteä
  • 1 rkl sitruunamehua

Pipari-sinihomejuustokakun koristeluun

  • 3 viikunaa
  • ½ dl viikunahilloa
  • ½ dl granaattiomenansiemeniä (pakasteena tai 1 tuoreesta hedelmästä)
  • 10 mintunlehteä

Tee näin

12 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN12 h

Pipari-sinihomejuustokakku valmistuu näin:

  1. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Jauha piparkakut hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita piparimuruihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun noin 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Paloittele homejuusto yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Käynnistä ja anna käydä, kunnes juusto on murumaista. Lisää tuorejuusto ja smetana. Anna käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä massa taikinakulhoon.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto ja sitruunapippuri homejuustotahnan joukkoon varovasti käännellen.
  4. Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja nosta joukkoon puristetut liivatteet. Heiluttele kattilaa, jotta liivatteet liukenevat tasaisesti. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon sekoittaen.
  5. Kumoa täyte piparipohjan päälle, tasoita pinta. Pingota vuoan päälle kelmu. Nosta pipari-sinihomejuustokakku kylmään hyytymään pariksi tunniksi tai yön yli.
  6. Koristele pipari-sinihomejuustokakku viikunanlohkoilla ja -hillolla, granaattiomenansiemenillä ja mintunlehdillä ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
4.5