Pipari-sinihomejuustokakku – jos glögi voisi valita seuralaisen, se olisi tämä!
12 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
12 h Pohja piparkakuista, täytteeseen sinihomejuustoa. Näistä aineksista syntyy gluteeniton pipari-sinihomejuustokakku glögin pariksi. Varaudu jakamaan ohjetta!
GL
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.12.2017

Pipari-sinihomejuustokakku – jos glögi voisi valita seuralaisen, se olisi tämä!
Reseptin ainekset (16 annosta)
- 2 pkt gluteenittomia piparkakkuja (esim. Semper, à 150 g)
- 100 g voita sulatettuna
- 2 pkt sinihomejuustoa (esim. Aura, à 170 g)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk smetanaa ( 120 g)
- 1 ¼ dl vaahtoutuvaa kermaa
- ½ tl sitruunapippuria
- 6 liivatelehteä
- 1 rkl sitruunamehua
Pipari-sinihomejuustokakun koristeluun
- 3 viikunaa
- ½ dl viikunahilloa
- ½ dl granaattiomenansiemeniä (pakasteena tai 1 tuoreesta hedelmästä)
- 10 mintunlehteä
Pipari-sinihomejuustokakku valmistuu näin:
- Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Jauha piparkakut hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita piparimuruihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun noin 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
- Paloittele homejuusto yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Käynnistä ja anna käydä, kunnes juusto on murumaista. Lisää tuorejuusto ja smetana. Anna käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä massa taikinakulhoon.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto ja sitruunapippuri homejuustotahnan joukkoon varovasti käännellen.
- Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja nosta joukkoon puristetut liivatteet. Heiluttele kattilaa, jotta liivatteet liukenevat tasaisesti. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon sekoittaen.
- Kumoa täyte piparipohjan päälle, tasoita pinta. Pingota vuoan päälle kelmu. Nosta pipari-sinihomejuustokakku kylmään hyytymään pariksi tunniksi tai yön yli.
- Koristele pipari-sinihomejuustokakku viikunanlohkoilla ja -hillolla, granaattiomenansiemenillä ja mintunlehdillä ennen tarjoamista.