


Pinaattimuffinit – vaahdotettu fetahuppu viimeistelee suolaiset herkkupalat
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Pinaattimuffinit ovat kuin feta-pinaattipiirakan pikkuserkku. Pakastepinaatilla maustetut, upean väriset muffinit viimeistellään vaahdotetulla fetakuorrutteella. Nappaa ohje!
Reseptin ainekset
12 kpl
2 ps (à 150 g)
pakastepinaattia
½ pkt (100 g)
fetajuustoa
4½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa
2 dl
maitoa
1 dl
oliiviöljyä
2
munaa
Kuorrutus
½ pkt (100 g)
fetajuustoa
3 rkl
maitoa
1 pkt (200 g)
tuorejuustoa
Lisäksi
12
isoa paperista muffinivuokaa
(½ ps (30 g)
babypinaattia)
1 tl
chilihiutaleita
Pinaattimuffinit – ohje:
- Sujauta muffinivuoat muffinipellin koloihin tai aseta kaksi muffinivuokaa päällekkäin.
- Sulata pinaatti. Raasta feta (100 g) kulhoon, sekoita joukkoon pinaatti.
- Yhdistä isossa kulhossa kuivat ainekset. Lisää loput taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lisää pinaatti-fetaseos. Lusikoi taikina muffinivuokiin.
- Kypsennä muffineja 180-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
- Raasta loppu feta (100 g) ja lisää maito. Sekoita sähkövatkaimella hetki. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien pinnalle. Koristele pinaattimuffinit halutessasi tuoreella pinaatilla ja chilihiutaleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat