Kotivinkki

Perunafocaccia

40 min
0
0

Perunafocaccia

Leivo päivällisestä yli jääneestä perunamuusista italialaistyyppinen perunafocaccia.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 3 dlperunamuusia
  • 1kananmuna
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ dlohrajauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • noin 1 tltuorehiivaa
  • 2 rklmaitoa

Lisäksi

  • oliiveja
  • fetaa
  • salvianlehtiä
  • kasviöljyä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

1. Sekoita huoneenlämpöisen perunamuusin joukkoon muna, jauhot ja suola.
 

2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää maitoseos taikinaan.
 

3. Taputtele jauhotetuin käsin matalia leipäsiä leivinpaperin päälle pellille. Painele leipiin makusi mukaan oliiveja, fetajuustokuutioita ja salvianlehtiä. Pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä.
 

4. Nosta pelti kylmään uuniin ja säädä lämpö 225 asteeseen. Kypsennä noin 10 minuuttia sen jälkeen, kun uuni on lämmennyt haluttuun lämpötilaan. Perunafocacciat ovat parhaimmillaan samana päivänä tarjottuina.

Suosittelemme myös näitä!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä