


Perunasoselaatikko
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Aurinkokuivatut tomaatit tuovat kivan maun jauheliha-perunasoselaatikkoon. Nopeimmin laatikko valmistuu, kun nappaat pakasteesta valmista pottumuusiainesta.
Reseptin ainekset
4 annosta
Perunasoselaatikko
350–400 g
jauhelihaa
1
pieni sipuli
1 rkl
öljyä
1 dl
vettä
1 rkl
lihafondia
2 rkl
tomaattipyreetä
5–6
aurinkokuivattua tomaattia
½ tl
sokeria
1 tl
oreganoa
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
400 g
pakasteperunamuhennosainesta
n. 3 dl
maitoa
n. 1 rkl
voita
Perunasoselaatikko – ohje:
- Ruskista jauheliha paistinpannulla. Siirrä sivuun.
- Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljytilkka pannulla ja kuullota sipuli.
- Lisää pannulle jauheliha, vesi, fondi, tomaattipyree, aurinkokuivatut tomaatit, sokeri ja oregano. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä 3–4 minuuttia.
- Valmista perunamuhennos muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää sekaan ½–1 dl enemmän maitoa.
- Kumoa jauhelihapaistos lasagnevuoan pohjalle. Levitä perunamuhennos tasaiseksi kerrokseksi jauhelihan päälle. Lisää pinnalle voinokareita.
- Paista laatikkoa 250-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Tarjoa perunasoselaatikko rapean salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat