Kotivinkki

Perunasoselaatikko

25 min
0
0

Perunasoselaatikko

Aurinkokuivatut tomaatit tuovat kivan maun jauheliha-perunasoselaatikkoon. Nopeimmin laatikko valmistuu, kun nappaat pakasteesta valmista pottumuusiainesta.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 350–400 gjauhelihaa
  • 1pieni sipuli
  • 1 rklöljyä
  • 1 dlvettä
  • 1 rkllihafondia
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 5–6aurinkokuivattua tomaattia
  • ½ tlsokeria
  • 1 tloreganoa
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 400 gpakasteperunamuhennosainesta
  • n. 3 dlmaitoa
  • n. 1 rklvoita

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

1. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Siirrä sivuun.
2. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljytilkka pannulla ja kuullota sipuli.
3. Lisää pannulle jauheliha, vesi, fondi, tomaattipyree, aurinkokuivatut tomaatit, sokeri ja oregano. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä 3–4 minuuttia.
4. Valmista perunamuhennos muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää sekaan ½–1 dl enemmän maitoa.

5. Kumoa jauhelihapaistos lasagnevuoan pohjalle. Levitä perunamuhennos tasaiseksi kerrokseksi jauhelihan päälle. Lisää pinnalle voinokareita.
6. Paista laatikkoa 250-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Tarjoa perunasoselaatikko rapean salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä