Kotivinkki

Perunasoselaatikko

25 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen10 min
Aurinkokuivatut tomaatit tuovat kivan maun jauheliha-perunasoselaatikkoon. Nopeimmin laatikko valmistuu, kun nappaat pakasteesta valmista pottumuusiainesta.
5
1
Kuvat Petri Mulari


Ainekset (4 annosta)

  • 350–400 gjauhelihaa
  • 1pieni sipuli
  • 1 rklöljyä
  • 1 dlvettä
  • 1 rkllihafondia
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 5–6aurinkokuivattua tomaattia
  • ½ tlsokeria
  • 1 tloreganoa
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 400 gpakasteperunamuhennosainesta
  • n. 3 dlmaitoa
  • n. 1 rklvoita
Tulosta

1. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Siirrä sivuun. 2. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljytilkka pannulla ja kuullota sipuli. 3. Lisää pannulle jauheliha, vesi, fondi, tomaattipyree, aurinkokuivatut tomaatit, sokeri ja oregano. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä 3–4 minuuttia. 4. Valmista perunamuhennos muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää sekaan ½–1 dl enemmän maitoa.

5. Kumoa jauhelihapaistos lasagnevuoan pohjalle. Levitä perunamuhennos tasaiseksi kerrokseksi jauhelihan päälle. Lisää pinnalle voinokareita. 6. Paista laatikkoa 250-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Tarjoa perunasoselaatikko rapean salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5