Perunasoselaatikko
25 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
10 minAurinkokuivatut tomaatit tuovat kivan maun jauheliha-perunasoselaatikkoon. Nopeimmin laatikko valmistuu, kun nappaat pakasteesta valmista pottumuusiainesta.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.6.2015

Perunasoselaatikko
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 350–400 gjauhelihaa
- 1pieni sipuli
- 1 rklöljyä
- 1 dlvettä
- 1 rkllihafondia
- 2 rkltomaattipyreetä
- 5–6aurinkokuivattua tomaattia
- ½ tlsokeria
- 1 tloreganoa
- suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
- 400 gpakasteperunamuhennosainesta
- n. 3 dlmaitoa
- n. 1 rklvoita
1. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Siirrä sivuun. 2. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljytilkka pannulla ja kuullota sipuli. 3. Lisää pannulle jauheliha, vesi, fondi, tomaattipyree, aurinkokuivatut tomaatit, sokeri ja oregano. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä 3–4 minuuttia. 4. Valmista perunamuhennos muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää sekaan ½–1 dl enemmän maitoa.
5. Kumoa jauhelihapaistos lasagnevuoan pohjalle. Levitä perunamuhennos tasaiseksi kerrokseksi jauhelihan päälle. Lisää pinnalle voinokareita. 6. Paista laatikkoa 250-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Tarjoa perunasoselaatikko rapean salaatin kanssa.