Kotivinkki

Perinteinen luumukiisseli

35 min
5
0

Perinteinen luumukiisseli

Tarjoile perinteinen luumukiisseli kermavaahtosilmällä.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

  • 250 gkuivattuja, pehmeitä luumuja
  • 7 dlvettä
  • ¾ dlsokeria
  • 1kanelitanko
  • ½ dlvettä
  • 2 ½ rklperunajauhoja

Tarjoiluun

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

1. Laita kattilaan luumut, vesi, sokeri ja kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

2. Nosta kypsät luumut tarjoilukulhoihin. Poista kanelitanko.

3. Sekoita perunajauhot ½dl:aan vettä ja kaada seos kuumaan liemeen. Kuumenna seosta koko ajan sekoitellen, kunnes luumukiisseli pulpahtaa.

4. Kaada kiisseli luumujen päälle. Ripottele luumukiisselin pinnalle hieman sokeria, ettei sen päälle muodostu kalvoa.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit joukkoon. Tarjoa luumukiisseli kermavaahdon kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä