Kotivinkki

Luumurahka piparimuruilla

15 min
2.6
0

Luumurahka piparimuruilla

Luumurahka on iki-ihana joulun klassikkojälkiruoka, joka onnistuu aloittelijaltakin. Voit tehdä luumurahkan jo edellisenä iltana. Säilytä se jääkaapissa hyvin peiteltynä.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

  • 1 prkvispikermaa (2 dl)
  • 1 prkmaitorahkaa (250 g)
  • 200 gluumumarmeladia (tortuntäytettä)
  • 0,5 tlpiparimaustetta
  • 1sitruuna

Koristeluun

  • piparimuruja

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Aloita luumurahkan valmistus vatkaamalla kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon rahka, luumumarmeladi ja piparimauste.

2. Pese sitruuna huolellisesti. Purista sitruunan mehu ja raasta sen kuori raastimen pienimmällä terällä. Sekoita mehu ja raaste luumurahkaseoksen joukkoon.

3. Murustele pipareita luumurahkan päälle juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
2.6
Katso myös nämä