Kotivinkki

Karpalokiisseli – helppo jouluinen jälkiruoka

40 min
0
0

Karpalokiisseli – helppo jouluinen jälkiruoka

Karpalokiisseli kuuluu joulun suosituimpiin jälkiruokiin. Se on myös kätevä tarjottava. Voit tehdä karpalokiisselin valmiiksi ennakkoon, säilyttää jääkaapissa ja tarjoilla sopivina annoksina.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

  • 5 dlkarpaloita
  • 1 lvettä
  • 2 dlruokokidesokeria (tai tavallista sokeria)
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 dlvettä
  • 1 dlkokonaisia karpaloita

Tarjoiluun

  • 100 gvaniljanmakuista tuorejuustoa

maitorahkaa (125 g)

  • 0,5 prk

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Laita karpalot ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes marjat ovat vaalenneet, noin puoli tuntia. Siivilöi marjat pois vedestä. Kuumenna pelkkä neste uudestaan ja lisää joukkoon sokeri.

2. Sekoita perunajauhot desilitraan vettä. Lisää perunajauhoseos ohuena nauhana kuumaan mehuun koko ajan hiljalleen sekoittaen. Kiehauta seos, nosta kattila liedeltä ja jäähdytä karpalokiisseli.

3. Laita karpalot tarjoilumaljaan ja kaada karpalokiisseli marjojen päälle.

4. Sekoita keskenään tuorejuusto ja rahka. Tarjoile seos karpalokiisselin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä