Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen karpalokiisseli

40 min

Joulun suosikkijälkiruoka karpalokiisseli maistuu kaikille! Kiisseli on myös kätevä tarjottava juhlapöydässä. Voit tehdä karpalokiisselin valmiiksi ennakkoon, säilyttää jääkaapissa ja tarjoilla sopivina annoksina.

17.11.2016
Reseptin ainekset
4–6 annosta
5 dl
karpaloita
1 l
vettä
2 dl
ruokokidesokeria (tai tavallista sokeria)
1 dl
perunajauhoja
1 dl
vettä
1 dl
kokonaisia karpaloita
Tarjoiluun
100 g
vaniljanmakuista tuorejuustoa
0,5 prk eli 125 g
maitorahkaa

Jouluinen karpalokiisseli – ohje:

  1. Laita karpalot ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes marjat ovat vaalenneet, noin puoli tuntia. Siivilöi marjat pois vedestä. Kuumenna pelkkä neste uudestaan ja lisää joukkoon sokeri.
  2. Sekoita perunajauhot desilitraan vettä. Lisää perunajauhoseos ohuena nauhana kuumaan mehuun koko ajan hiljalleen sekoittaen. Kiehauta seos, nosta kattila liedeltä ja jäähdytä karpalokiisseli.
  3. Laita karpalot tarjoilumaljaan ja kaada kiisseli marjojen päälle.
  4. Sekoita keskenään tuorejuusto ja rahka. Tarjoile seos jouluisen karpalokiisselin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt