


Jouluinen karpalokiisseli
40 min
Joulun suosikkijälkiruoka karpalokiisseli maistuu kaikille! Kiisseli on myös kätevä tarjottava juhlapöydässä. Voit tehdä karpalokiisselin valmiiksi ennakkoon, säilyttää jääkaapissa ja tarjoilla sopivina annoksina.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
5 dl
karpaloita
1 l
vettä
2 dl
ruokokidesokeria (tai tavallista sokeria)
1 dl
perunajauhoja
1 dl
vettä
1 dl
kokonaisia karpaloita
Tarjoiluun
100 g
vaniljanmakuista tuorejuustoa
0,5 prk eli 125 g
maitorahkaa
Jouluinen karpalokiisseli – ohje:
- Laita karpalot ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes marjat ovat vaalenneet, noin puoli tuntia. Siivilöi marjat pois vedestä. Kuumenna pelkkä neste uudestaan ja lisää joukkoon sokeri.
- Sekoita perunajauhot desilitraan vettä. Lisää perunajauhoseos ohuena nauhana kuumaan mehuun koko ajan hiljalleen sekoittaen. Kiehauta seos, nosta kattila liedeltä ja jäähdytä karpalokiisseli.
- Laita karpalot tarjoilumaljaan ja kaada kiisseli marjojen päälle.
- Sekoita keskenään tuorejuusto ja rahka. Tarjoile seos jouluisen karpalokiisselin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat