


Pellillinen feta-parsakaalipiirakkaa
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Rapea parsakaalipiirakka syntyy valmiista voi- tai lehtitaikinasta käden käänteessä. Pellillinen piirakkaa riittää usealle ruokailijalle, kun tarjoat sen kanssa vihreää salaattia.
Reseptin ainekset
4-6 annosta
1 pkt
lehti- tai voitaikinaa (600 g pakaste)
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
parsakaali (300 g)
250 g
tuoretta pinaattia
1 rkl
voita
1 tl
kanafondia + vettä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria rouhittuna
1 pkt
fetajuustoa (200 g)
Feta-parsakaalipiirakka – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipulit. Paloittele parsakaalin kukinto pieniksi nupuiksi, silppua myös varsiosa. Huuhtele pinaatti. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Älä ruskista. Lisää parsakaalipalat ja kypsennä muutama minuutti silloin tällöin sekoittaen.
- Kumoa valutettu pinaatti pannulle, lisää pari ruokalusikallista vettä ja fondi. Peitä kannella ja anna pinaatin pehmentyä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä hieman uunipeltiä suuremmaksi levyksi ja taittele taikinasta noin 1 cm:n paksuiset reunat. Pistele pohja haarukalla. Levitä pinaattiseos piirakalle ja murenna päälle feta.
- Paista parsakaalipiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes reunat ovat kohonneet ja saaneet väriä.
- Leikkaa parsakaalipiirakka hieman jäähtyneenä paloiksi ja tarjoa vihersalaatin kanssa.
Suosittelemme myös näitä
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat