Kotivinkki

Fetapiirakka

40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Herkullinen fetapiirakka syntyy pikana pakastetaikinasta. Suolainen juusto saa seurakseen kirsikkatomaatteja, paprikaa, oliiveja ja rucolaa.
4.2
2
Julkaistu: 19.4.2016


Ainekset (6–8 annosta)

  • 1suolainen pakastepiirakkataikina (400 g)
  • 250 gmozzarellajuustoa
  • 200 gfetajuustoa
  • 2 dlruokakermaa
  • 2kananmunaa
  • 4–6kierrosta mustapippurimyllystä

Tarjoiluun

  • kirsikkatomaatteja, tuoretta tai säilöttyä paprikaa
  • oliiveja
  • punasipulia
  • pari kourallista rucolaa
Tulosta
1. Sulata taikina ja taputtele se voideltuun 24 cm:n piirakkavuokaan. Esipaista uunin alaritilätasolla 200 asteessa n. 10 minuuttia. 2. Valuta mozzarella ja revi se kulhoon. Lisää valutettu ja murennettu feta. Sekoita joukkoon kerma, munat ja pippuria. 3. Puolita tarjoilua varten kirsikkatomaatit, paloittele tuore tai valuta säilykepaprika ja oliivit. Kuori ja hienonna punasipuli. 4. Levitä juusto-kermatäyte pohjan päälle. Jatka paistamista uunin keskiritilätasolla n. 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.   5. Anna fetapiirakan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. 6. Lisää tomaatit, paprika, oliivit, sipulia ja rucolaa fetapiirakan päälle.
MITÄ PIDIT?
4.17
2 kommenttia