


Fetapiirakka – mehevä piirakka valmistuu sukkelasti!
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Herkullinen fetapiirakka syntyy pikana pakastetaikinasta. Suolainen juusto saa seurakseen kirsikkatomaatteja, paprikaa, oliiveja ja rucolaa.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1
suolainen pakastepiirakkataikina (400 g)
250 g
mozzarellajuustoa
200 g
fetajuustoa
2 dl
ruokakermaa
2
kananmunaa
4–6
kierrosta mustapippurimyllystä
Tarjoiluun
kirsikkatomaatteja, tuoretta tai säilöttyä paprikaa
oliiveja
punasipulia
pari kourallista rucolaa
Fetapiirakka – ohje:
- Sulata taikina ja taputtele se voideltuun 24 cm:n piirakkavuokaan. Esipaista uunin alaritilätasolla 200 asteessa n. 10 minuuttia.
- Valuta mozzarella ja revi se kulhoon. Lisää valutettu ja murennettu feta. Sekoita joukkoon kerma, munat ja pippuria.
- Puolita tarjoilua varten kirsikkatomaatit, paloittele tuore tai valuta säilykepaprika ja oliivit. Kuori ja hienonna punasipuli.
- Levitä juusto-kermatäyte pohjan päälle. Jatka paistamista uunin keskiritilätasolla n. 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.
- Anna fetapiirakan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
- Lisää tomaatit, paprika, oliivit, sipulia ja rucolaa fetapiirakan päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat