Kotivinkki

Fetapiirakka

40 min
4
2

Fetapiirakka

Herkullinen fetapiirakka syntyy pikana pakastetaikinasta. Suolainen juusto saa seurakseen kirsikkatomaatteja, paprikaa, oliiveja ja rucolaa.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6–8 annosta)

  • 1suolainen pakastepiirakkataikina (400 g)
  • 250 gmozzarellajuustoa
  • 200 gfetajuustoa
  • 2 dlruokakermaa
  • 2kananmunaa
  • 4–6kierrosta mustapippurimyllystä

Tarjoiluun

  • kirsikkatomaatteja, tuoretta tai säilöttyä paprikaa
  • oliiveja
  • punasipulia
  • pari kourallista rucolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

1. Sulata taikina ja taputtele se voideltuun 24 cm:n piirakkavuokaan. Esipaista uunin alaritilätasolla 200 asteessa n. 10 minuuttia.
2. Valuta mozzarella ja revi se kulhoon. Lisää valutettu ja murennettu feta. Sekoita joukkoon kerma, munat ja pippuria.
3. Puolita tarjoilua varten kirsikkatomaatit, paloittele tuore tai valuta säilykepaprika ja oliivit. Kuori ja hienonna punasipuli.
4. Levitä juusto-kermatäyte pohjan päälle. Jatka paistamista uunin keskiritilätasolla n. 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.
 
5. Anna fetapiirakan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
6. Lisää tomaatit, paprika, oliivit, sipulia ja rucolaa fetapiirakan päälle.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä