Kotivinkki

Suolainen bostonkakku

1 h 40 min
0
0

Suolainen bostonkakku

Tee vaihteeksi suolainen bostonkakku ja tarjoa se yrttipeston kanssa. Tässä ohjeessa makumaailma lainataan Italiasta.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Laura Riihelä
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 15 ghiivaa
  • 2 dlkädenlämpöistä vettä
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 4–5 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 2 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1pieni kesäkurpitsa
  • 2 dlmozzarellaraastetta
  • 100 gparmankinkkua
  • pinnalle kurpitsansiemeniä

Yrttipesto

  • 1ruukku tuoretta basilikaa
  • 1ruukku tuoretta lehtipersiljaa
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rklcashewpähkinöitä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 dlraastettua parmesaanijuustoa
  • ¼ tlrouhittua mustapippuria
  • 1 dlöljyä
  • ripaus suolaa

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhot, kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit mutta säästä öljy. Soseuta tomaatit sauvasekoittimella tai blenderissä tahnaksi. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä sille tomaattitahna ja ripottele kesäkurpitsaraaste päälle. Ripottele sitten mozzarellaraaste ja jaa lopuksi kinkkusiivut tasaisesti. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa rullasta 3–4 sentin paksuisia kiekkoja.

4. Voitele joko 20-senttinen neliönmallinen tai pyöreä vuoka aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä. Laita kiekot rinnakkain vuokaan kuten bostonpullassa. Voitele lopuksi pinta aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

5. Pane kaikki yrttipeston ainekset paitsi öljy ja suola tehosekoittimeen. Anna käydä tasaiseksi. Lisää öljy lopuksi tasaisena nauhana koneen käydessä. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Tarjoile boston hieman jäähtyneenä nyhtöleivän tapaan yrttipestoon dipaten.

Vinkki!

Vink vink! Cashewpähkinöitä voi liottaa muutaman tunnin ajan tai vaikka yön yli kylmässä vedessä, jolloin peston rakenteesta tulee pehmeämpi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä