3,5(31)
Halloumi-kaalipiirakka
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Tässä reseptissä kaalipiirakka kruunataan halloumijuustoraasteella. Kaalin, halloumin ja mintun liitto toimii täydellisesti.
12.10.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
8 annosta
Kaalipiirakan taikina
125 gvoita tai margariinia
3 dlhiivaleipävehnäjauhoja
½ tlsuolaa
1kananmuna
Kaalipiirakan täyte
300 gkeräkaalia
1sipuli
2 rklrypsiöljyä
1 rklhunajaa
½ tlminttua
½ tlsuolaa
⅓ tlmustapippuria (myllystä)
200 ghalloumijuustoa (raastettuna)
2 dlruokakermaa
2kananmunaa

Halloumi-kaalipiirakka – ohje:

Nypi pehmeä rasva jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

Leikkaa kaali pieneksi silpuksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää pannulle kaalit ja anna niiden pehmentyä noin 5 minuuttia.

Sekoita kaaliseoksen joukkoon hunaja, minttu, suola ja mustapippuri sekä halloumiraaste. Levitä seos piirakkapohjalle.

Sekoita kulhossa kerma ja munat. Kaada kaalitäytteen päälle. Kypsennä kaalipiirakkaa vielä noin 30 minuuttia.

Suosittelemme myös näitä

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo