


Mikä herkku!
Halloumi-kaalipiirakka – kaalin, halloumin ja mintun liitto toimii täydellisesti
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Tässä reseptissä kaalipiirakka kruunataan halloumijuustoraasteella. Kaalin, halloumin ja mintun liitto toimii täydellisesti.
Reseptin ainekset
8 annosta
Kaalipiirakan taikina
125 g
voita tai margariinia
3 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1
kananmuna
Kaalipiirakan täyte
300 g
keräkaalia
1
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
hunajaa
½ tl
minttua
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria (myllystä)
200 g
halloumijuustoa (raastettuna)
2 dl
ruokakermaa
2
kananmunaa
Halloumi-kaalipiirakka – ohje:
- Nypi pehmeä rasva jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
- Leikkaa kaali pieneksi silpuksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää pannulle kaalit ja anna niiden pehmentyä noin 5 minuuttia.
- Sekoita kaaliseoksen joukkoon hunaja, minttu, suola ja mustapippuri sekä halloumiraaste. Levitä seos piirakkapohjalle.
- Sekoita kulhossa kerma ja munat. Kaada kaalitäytteen päälle. Kypsennä kaalipiirakkaa vielä noin 30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat