Kotivinkki

Halloumi-kaalipiirakka

45 min
0
2

Halloumi-kaalipiirakka

Tässä reseptissä kaalipiirakka kruunataan halloumijuustoraasteella. Kaalin, halloumin ja mintun liitto toimii täydellisesti.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Kaalipiirakan taikina

  • 125 gvoita tai margariinia
  • 3 dlhiivaleipävehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 1kananmuna

Kaalipiirakan täyte

  • 300 gkeräkaalia
  • 1sipuli
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • ½ tlminttua
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria myllystä
  • 200 ghalloumijuustoa raastettuna
  • 2 dlruokakermaa
  • 2kananmunaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

1. Nypi pehmeä rasva jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

3. Leikkaa kaali pieneksi silpuksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää pannulle kaalit ja anna niiden pehmentyä noin 5 minuuttia.

4. Sekoita kaaliseoksen joukkoon hunaja, minttu, suola ja mustapippuri sekä halloumiraaste. Levitä seos piirakkapohjalle.

5. Sekoita kulhossa kerma ja munat. Kaada kaalitäytteen päälle. Kypsennä kaalipiirakkaa vielä noin 30 minuuttia.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä