Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Panzanella eli tomaatti-leipäsalaatti

30 min

Ihanan suolainen panzanella on italialainen kesäpyttäri, jonka sielu piilee kypsissä tomaateissa ja kuivahtaneessa leivässä. Salaatti paranee odottaessa, kun leipä imee ihanan kastikkeen maut ja tomaattien mehut.

2.6.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
½
maalaisleipä (hieman kuivahtanut)
2 rkl
oliiviöljyä
500 g
erivärisiä tomaatteja
2
avomaankurkkua
1
pieni parsakaali
2
uutta punasipulia varsineen
reilusti basilikanlehtiä
1 dl
varrellisia kapriksia
Kastike
2
valkosipulinkynttä
3–4
anjovisfileetä
1 rkl
punaviinietikkaa
1 dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
mustapippuria

1. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. 2. Leikkaa leipä reiluiksi viipaleiksi ja revi tai leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Paahda leipäpalat oliiviöljyssä paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. 3. Leikkaa tomaatit suupaloiksi. Kuori ja leikkaa avomaankurkut kuutioiksi. Irrota parsakaalista kukinnot. Suikaloi sipuli ja leikkaa varret viipaleiksi. 4. Yhdistä kaikki kasvikset ja leipäkuutiot suuressa kulhossa. Kaada kastike päälle ja sekoita ilmavasti nostellen. 5. Lisää lopuksi reilu kasa basilikanlehtiä ja kapriksia. Sekoita vielä kerran. Tarjoa panzanella heti tai  anna makujen tekeytyä rauhassa puolikin tuntia. Ulkonäkö kärsii hieman, mutta leipä ehtii imeä makua kastikkeesta ja tomaateista.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt