1. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. 2. Leikkaa leipä reiluiksi viipaleiksi ja revi tai leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Paahda leipäpalat oliiviöljyssä paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. 3. Leikkaa tomaatit suupaloiksi. Kuori ja leikkaa avomaankurkut kuutioiksi. Irrota parsakaalista kukinnot. Suikaloi sipuli ja leikkaa varret viipaleiksi. 4. Yhdistä kaikki kasvikset ja leipäkuutiot suuressa kulhossa. Kaada kastike päälle ja sekoita ilmavasti nostellen. 5. Lisää lopuksi reilu kasa basilikanlehtiä ja kapriksia. Sekoita vielä kerran. Tarjoa panzanella heti tai anna makujen tekeytyä rauhassa puolikin tuntia. Ulkonäkö kärsii hieman, mutta leipä ehtii imeä makua kastikkeesta ja tomaateista.