0(0)
Panzanella eli tomaatti-leipäsalaatti
30 min
Ihanan suolainen panzanella on italialainen kesäpyttäri, jonka sielu piilee kypsissä tomaateissa ja kuivahtaneessa leivässä. Salaatti paranee odottaessa, kun leipä imee ihanan kastikkeen maut ja tomaattien mehut.
2.6.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
½maalaisleipä (hieman kuivahtanut)
2 rkloliiviöljyä
500 gerivärisiä tomaatteja
2avomaankurkkua
1pieni parsakaali
2uutta punasipulia varsineen
reilusti basilikanlehtiä
1 dlvarrellisia kapriksia
Kastike
2valkosipulinkynttä
3–4anjovisfileetä
1 rklpunaviinietikkaa
1 dloliiviöljyä
½ tlsuolaa
½ tlsokeria
mustapippuria

1. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. 2. Leikkaa leipä reiluiksi viipaleiksi ja revi tai leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Paahda leipäpalat oliiviöljyssä paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. 3. Leikkaa tomaatit suupaloiksi. Kuori ja leikkaa avomaankurkut kuutioiksi. Irrota parsakaalista kukinnot. Suikaloi sipuli ja leikkaa varret viipaleiksi. 4. Yhdistä kaikki kasvikset ja leipäkuutiot suuressa kulhossa. Kaada kastike päälle ja sekoita ilmavasti nostellen. 5. Lisää lopuksi reilu kasa basilikanlehtiä ja kapriksia. Sekoita vielä kerran. Tarjoa panzanella heti tai  anna makujen tekeytyä rauhassa puolikin tuntia. Ulkonäkö kärsii hieman, mutta leipä ehtii imeä makua kastikkeesta ja tomaateista.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo