Kotivinkki

Panzanella eli tomaatti-leipäsalaatti

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Ihanan suolainen panzanella on italialainen kesäpyttäri, jonka sielu piilee kypsissä tomaateissa ja kuivahtaneessa leivässä. Salaatti paranee odottaessa, kun leipä imee ihanan kastikkeen maut ja tomaattien mehut.
0
0
Julkaistu 2.6.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • ½maalaisleipä (hieman kuivahtanut)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 500 gerivärisiä tomaatteja
  • 2avomaankurkkua
  • 1pieni parsakaali
  • 2uutta punasipulia varsineen
  • reilusti basilikanlehtiä
  • 1 dlvarrellisia kapriksia

Kastike

  • 2valkosipulinkynttä
  • 3–4anjovisfileetä
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 1 dloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlsokeria
  • mustapippuria
Tulosta

1. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. 2. Leikkaa leipä reiluiksi viipaleiksi ja revi tai leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Paahda leipäpalat oliiviöljyssä paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. 3. Leikkaa tomaatit suupaloiksi. Kuori ja leikkaa avomaankurkut kuutioiksi. Irrota parsakaalista kukinnot. Suikaloi sipuli ja leikkaa varret viipaleiksi. 4. Yhdistä kaikki kasvikset ja leipäkuutiot suuressa kulhossa. Kaada kastike päälle ja sekoita ilmavasti nostellen. 5. Lisää lopuksi reilu kasa basilikanlehtiä ja kapriksia. Sekoita vielä kerran. Tarjoa panzanella heti tai  anna makujen tekeytyä rauhassa puolikin tuntia. Ulkonäkö kärsii hieman, mutta leipä ehtii imeä makua kastikkeesta ja tomaateista.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »