Kotivinkki

Itse tehty tomaattisalsa

50 min
3
0

Itse tehty tomaattisalsa

Tuoreista kirsikkatomaateista valmistettu salsa on ihan omaa luokkaansa. Tomaattisalsa sopii lisäkkeeksi lautaselle tai tortillan, lihiksen tai hampparin väliin.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • ½kurkku
  • 1punasipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1–2tuoretta chiliä
  • 1ruukku korianteria
  • 2 rkllimemehua
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

1. Murskaa kirsikkatomaatit sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi.
2. Hienonna kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise ja hienonna chili. Poista vaaleat osat ja siemenet, jos haluat vähemmän tulisuutta. Hienonna korianteri.
3. Yhdistä kaikki ainekset tomaattisoseeseen. Mausta seos ja anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia tai vaikka yön yli. Jos haluat tomaattisalsasta tanakampaa, siivilöi osa tomaatin mehusta pois. Tarjoa tomaattisalsa vaikka vegelihisten välissä.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä