Kotivinkki

Vegelihis

1 h 30 min
0
0

Vegelihis

KA
0
0
Lihapiirakan vegeversion täytteenä on ruokaisa kvinoa-kasvistäyte. ”Kaikilla mausteilla” tarkoittaa tällä kertaa avokadoa, grillattua halloumia, vuonankaalia, tuoretomaattisalsaa ja trendikästä srirachaa, joka on thaimaalainen tulinen kastike.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsokeria
  • 1 ½ tlsuolaa
  • 6 ½–7vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 dlkvinoaa
  • 2 dlvettä
  • 2sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2porkkanaa
  • 200 gvalkokaalia
  • 200 gvihreää tankoparsaa
  • 2 rklöljyä
  • 1 rklviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 lrypsiöljyä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita nesteeseen öljy, sokeri ja suola sekä puolet jauhoista.
2. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota 40 minuuttia liinan alla. Valmista sillä aikaa täyte.
3. Huuhdo kvinoa lävikössä juoksevalla vedellä. Kiehauta vesi ja keitä kvinoaa noin 15 minuuttia kannen alla.
4. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Suikaloi kaali ohueksi esimerkiksi juustohöylällä. Leikkaa parsojen kannasta pois puumaista tyveä noin 2 senttiä ja leikkaa parsat 0,5 senttiä paksuiksi paloiksi.
5. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit. Lisää kaalit ja porkkanat. Kun ne ovat pehmenneet, lisää parsat. Kaada pannulle myös kypsä kvinoa ja mausta seos hyvin. Jätä jäähtymään.
6. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa se kahdeksaan osaan.
7. Pyöritä taikinapalat palloiksi. Kauli jokainen pallo halkaisijaltaan 15 cm olevaksi ympyräksi hyvin jauhotetulla pöydällä.
8. Jaa täyte tasan taikinakuorille, pari ruokalusikallista per kuori. Sivele kuorten reunat vedellä ja käännä ne kaksin kerroin puolikuiksi. Tiivistä reunat jauhotetulla haarukalla painellen. Nostele piirakat jauhotetulle alustalle kohoamaan öljyn kuumennuksen ajaksi.
9. Kuumenna litra öljyä (4–5 litran) kattilassa tai padassa 180-asteiseksi. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinanokare alkaa heti poreilla ja nousee pintaan.
10. Laske varovasti lihapiirakka öljyyn reikäkauhan avulla. Paista kaksi piirakkaa kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Piirakat ovat mainion makuisia heti, mutta myös mikrossa lämmitettynä seuraavana päivänä.

(11. Lusikoi vegelihisten täytteeksi kirsikkatomaateista itse tehtyä tomaattisalsaa.)

Etsitkö perinteistä lihapiirakkaa? Se löytyy täältä!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä