Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Kotivinkki

Tomaattikastike pakastimeen

1 h 15 min
3.25
0
Tomaatit ovat loppukesästä parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Keitä sadosta tomaattikastike, ja pakasta se pitsojen ja bolognesen pohjaksi.
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset

  • 2 kgtomaattia
  • 1iso sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta basilikaa ja timjamia hienonnettuna

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

1. Pese ja halkaise tomaatit ja leikkaa niistä kanta pois. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulit. Lisää tomaatit ja kuumenna tiuhaan sekoittaen.

3. Kun tomaatit ovat pehmenneet, lisää sokeri, suola ja pippuri. Keitä kastiketta ilman kantta noin tunti. Kastike saattaa roiskua, joten nosta kattilan päälle metallisiivilä nurin päin tai pala voipaperia niin, että höyry pääsee kuitenkin haihtumaan.

4. Soseuta kastike sauvasekoittimella, jotta tomaatin kuoret eivät haittaa. Mausta lopuksi hienonnetuilla tuoreilla yrteillä.

5. Purkita kastike pakasterasioihin. Jätä purkkiin noin kymmenesosa jäätymistilaa. Anna kastikkeen jäähtyä hyvin ja pakasta.

Ohjeesta tulee noin 1 ½ l kastiketta.

Katso myös:

Lisää tomaattireseptejä:

MITÄ PIDIT?
3.25