Tomaattikastike pakastimeen
1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h Tomaatit ovat loppukesästä parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Keitä sadosta tomaattikastike, ja pakasta se pitsojen ja bolognesen pohjaksi.
3.4
Teksti
Julkaistu: 30.8.2013

Tomaattikastike pakastimeen
Reseptin ainekset
- 2 kgtomaattia
- 1iso sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 2 rklrypsi- tai oliiviöljyä
- 2 tlsokeria
- 1 tlsuolaa
- ⅓ tlmustapippuria
- 1 dltuoretta basilikaa ja timjamia hienonnettuna
1. Pese ja halkaise tomaatit ja leikkaa niistä kanta pois. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulit. Lisää tomaatit ja kuumenna tiuhaan sekoittaen.
3. Kun tomaatit ovat pehmenneet, lisää sokeri, suola ja pippuri. Keitä kastiketta ilman kantta noin tunti. Kastike saattaa roiskua, joten nosta kattilan päälle metallisiivilä nurin päin tai pala voipaperia niin, että höyry pääsee kuitenkin haihtumaan.
4. Soseuta kastike sauvasekoittimella, jotta tomaatin kuoret eivät haittaa. Mausta lopuksi hienonnetuilla tuoreilla yrteillä.
5. Purkita kastike pakasterasioihin. Jätä purkkiin noin kymmenesosa jäätymistilaa. Anna kastikkeen jäähtyä hyvin ja pakasta.
Ohjeesta tulee noin 1 ½ l kastiketta.