Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tomaattikastike pakastimeen

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Tomaatit ovat loppukesästä parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Keitä sadosta tomaattikastike, ja pakasta se pitsojen ja bolognesen pohjaksi.

30.8.2013
Reseptin ainekset
2 kg
tomaattia
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
1 dl
tuoretta basilikaa ja timjamia hienonnettuna

1. Pese ja halkaise tomaatit ja leikkaa niistä kanta pois. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulit. Lisää tomaatit ja kuumenna tiuhaan sekoittaen.

3. Kun tomaatit ovat pehmenneet, lisää sokeri, suola ja pippuri. Keitä kastiketta ilman kantta noin tunti. Kastike saattaa roiskua, joten nosta kattilan päälle metallisiivilä nurin päin tai pala voipaperia niin, että höyry pääsee kuitenkin haihtumaan.

4. Soseuta kastike sauvasekoittimella, jotta tomaatin kuoret eivät haittaa. Mausta lopuksi hienonnetuilla tuoreilla yrteillä.

5. Purkita kastike pakasterasioihin. Jätä purkkiin noin kymmenesosa jäätymistilaa. Anna kastikkeen jäähtyä hyvin ja pakasta.

Ohjeesta tulee noin 1 ½ l kastiketta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt