Kotivinkki

Omenakompottikakku on hurmaava syysherkku

1 h
5
0

Omenakompottikakku on hurmaava syysherkku

Mehevä omenakompottikakku syntyy helposti, kun kakkupohjan päälle keitellään nopea, kardemummalla maustettu omenakompotti.
Teksti Ylva Bergqvist
Kuvat Matilda Lindeblad
Tulosta
Mainos

Ainekset (6–8 annosta)

  • 100 gvoita
  • 1 dlmaitoa
  • 3kananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1sitruunan kuori
  • voiteluun voita sekä unikonsiemeniä tai kookoshiutaleita
  • koristeluun minttua tai sitruunamelissaa

Omenakompotti

  • 4omenaa
  • 1–1 ½ dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 1sitruunan mehu
  • 2 tlkardemummarouhetta

Konjakkikerma

  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 rklkonjakkia tai calvadosta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

1. Voitele 2 litran kakkuvuoka ja jauhota se unikonsiemenillä tai kookoshiutaleilla.

2. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja anna sen kiehua, kunnes se tuoksuu pähkinäiseltä ja on muuttunut vaaleanruskeaksi. Kaada voisula kulhoon ja sekoita joukkoon maito. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä siihen vatkaamalla voi-maitoseos.

3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne varovasti munaseokseen. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste.

4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja nosta uunin alimmalle ritilätasolle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja keskusta on jämäkkää.

5. Valmista kompotti. Leikkaa omenat lohkoiksi, poista siemenkodat ja laita omenat sokerin, veden, sitruunamehun ja kardemumman kanssa kattilaan. Lisää tarvittaessa sokeria. Keitä seosta 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta konjakilla. Lisää kompotti kakun päälle, koristele yrteillä ja tarjoa omenakompottikakku konjakkikerman kera.

Suosittelemme myös näitä

Riisiherkku ja omenakompotti

Maailman helpoin omenapiirakka

Karamelliomenahillo uunissa

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä