Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenakompottikakku on hurmaava syysherkku

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Mehevä omenakompottikakku syntyy helposti, kun kakkupohjan päälle keitellään nopea, kardemummalla maustettu omenakompotti.

26.9.2017
Reseptin ainekset
6–8 annosta
100 g
voita
1 dl
maitoa
3
kananmunaa
2 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1
sitruunan kuori
voiteluun voita sekä unikonsiemeniä tai kookoshiutaleita
koristeluun minttua tai sitruunamelissaa
Omenakompotti
4
omenaa
1–1 ½ dl
sokeria
1 dl
vettä
1
sitruunan mehu
2 tl
kardemummarouhetta
Konjakkikerma
3 dl
kuohukermaa
2 rkl
konjakkia tai calvadosta

1. Voitele 2 litran kakkuvuoka ja jauhota se unikonsiemenillä tai kookoshiutaleilla.

2. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja anna sen kiehua, kunnes se tuoksuu pähkinäiseltä ja on muuttunut vaaleanruskeaksi. Kaada voisula kulhoon ja sekoita joukkoon maito. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä siihen vatkaamalla voi-maitoseos.

3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne varovasti munaseokseen. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste.

4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja nosta uunin alimmalle ritilätasolle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja keskusta on jämäkkää.

5. Valmista kompotti. Leikkaa omenat lohkoiksi, poista siemenkodat ja laita omenat sokerin, veden, sitruunamehun ja kardemumman kanssa kattilaan. Lisää tarvittaessa sokeria. Keitä seosta 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta konjakilla. Lisää kompotti kakun päälle, koristele yrteillä ja tarjoa omenakompottikakku konjakkikerman kera.

Suosittelemme myös näitä

Riisiherkku ja omenakompotti

Maailman helpoin omenapiirakka

Karamelliomenahillo uunissa

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt