


Brie toimii aina
Omena-brieleipä – ihana suolaisen ja makean yhdistelmä aamupalalle tai brunssipöytään
10 min
Omena-brieleipä kootaan omenaviipaleista, briejuustosta ja pensasmustikoista. Päälle valutettu hunaja ja rouhitut suolamantelit aateloivat herkkuleivät.
Reseptin ainekset
4 kpl
125 g
valkohomejuustoa
4
kotimaista omenaa (hapan lajike)
2 + 2 rkl
juoksevaa hunajaa
4
viipaletta vaaleaa maalaisleipää
2 dl
rucolaa
1 dl
pensasmustikoita
1 dl
suolamanteleita
Omena-brieleipä – ohje:
- Leikkaa valkohomejuusto viipaleiksi vieri viereen lautaselle tai palalle leivinpaperia.
- Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
- Valuta hunajaa ohuelti leipäviipaleille ja nosta muutama rucolanlehti päälle. Lado omena- ja juustoviipaleet leiville.
- Puolita mustikat terävällä veitsellä. Rouhi suolamantelit kevyesti. Ripottele mustikat ja mantelit leipien päälle. Valuta loppu hunaja leiville.
Vinkki!
Voileivän teko kannattaa aloittaa brien viipaloinnilla. Valkohomejuusto leikkaantuu helpoiten jääkaappikylmänä, mutta maistuu parhaalta viivähdettyään hetken huoneenlämmössä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat