Ne parhaat nokkosletut
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Tee pinaattilettujen sijaan nokkosletut. Nokkosen ravintoarvo etenkin raudan lähteenä on huikea ja maku miellyttävän aromaattinen.

Reseptin ainekset
1 lnokkosen nuoria lehtiä
vettä lehtien höyryttämiseen
5 dlmaitoa
2 dlvehnäjauhoja
1 dltäysjyvävehnäjauhoja
1 tlsuolaa
2 rklöljyä
3 kplkananmunaa
voita tai margariinia paistamiseen
1. Sekoita keskenään maito ja jauhot. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.
2. Huuhtele ja valuta nokkoset. Laita nokkoset siivilässä kiehuvan veden päälle kattilaan. Höyrytä lehtiä kannen alla viisi minuuttia. Jäähdytä ja hienonna lehdet.
3. Lisää taikinaan suola, öljy ja kananmunat. Lisää nokkoset taikinan joukkoon.
4. Kuumenna rasva lettupannulla. Paista nokkoslettuja molemmin puolin parin minuutin ajan.
5. Nauti nokkosletut heti.
Innostuitko nokkosesta? Katso reseptit nokkosrisotto ja nokkoskeitto sekä vinkit nokkosen keräämiseen, ryöppäämiseen ja kuivaamiseen.
Sivuiltamme löydät myös jutut villivihanneksista ja villiyrteistä!
KV 9/12