Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ihan parasta

Ne parhaat nokkosletut

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Tee pinaattilettujen sijaan nokkosletut. Nokkosen ravintoarvo etenkin raudan lähteenä on huikea ja maku miellyttävän aromaattinen.

8.6.2012
Reseptin ainekset
1 l
nokkosen nuoria lehtiä
vettä lehtien höyryttämiseen
5 dl
maitoa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
täysjyvävehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
öljyä
3 kpl
kananmunaa
voita tai margariinia paistamiseen

1. Sekoita keskenään maito ja jauhot. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.

2. Huuhtele ja valuta nokkoset. Laita nokkoset siivilässä kiehuvan veden päälle kattilaan. Höyrytä lehtiä kannen alla viisi minuuttia. Jäähdytä ja hienonna lehdet.

3. Lisää taikinaan suola, öljy ja kananmunat. Lisää nokkoset taikinan joukkoon.

4. Kuumenna rasva lettupannulla. Paista nokkoslettuja molemmin puolin parin minuutin ajan.

5. Nauti nokkosletut heti.

Innostuitko nokkosesta? Katso reseptit nokkosrisotto ja nokkoskeitto sekä vinkit nokkosen keräämiseen, ryöppäämiseen ja kuivaamiseen.

Sivuiltamme löydät myös jutut villivihanneksista ja villiyrteistä!

KV 9/12

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt