Kotivinkki

Ne parhaat nokkosletut

50 min
2
0

Ne parhaat nokkosletut

Tee pinaattilettujen sijaan nokkosletut. Nokkosen ravintoarvo etenkin raudan lähteenä on huikea ja maku miellyttävän aromaattinen.
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 lnokkosen nuoria lehtiä
  • vettä lehtien höyryttämiseen
  • 5 dlmaitoa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklöljyä
  • 3 kplkananmunaa
  • voita tai margariinia paistamiseen

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

1. Sekoita keskenään maito ja jauhot. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.

2. Huuhtele ja valuta nokkoset. Laita nokkoset siivilässä kiehuvan veden päälle kattilaan. Höyrytä lehtiä kannen alla viisi minuuttia. Jäähdytä ja hienonna lehdet.

3. Lisää taikinaan suola, öljy ja kananmunat. Lisää nokkoset taikinan joukkoon.

4. Kuumenna rasva lettupannulla. Paista nokkoslettuja molemmin puolin parin minuutin ajan.

5. Nauti nokkosletut heti.

Innostuitko nokkosesta? Katso reseptit nokkosrisotto ja nokkoskeitto sekä vinkit nokkosen keräämiseen, ryöppäämiseen ja kuivaamiseen.

Sivuiltamme löydät myös jutut villivihanneksista ja villiyrteistä!

Vinkki!

KV 9/12

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä