Kotivinkki

Nokkosen kuivaaminen

Nokkosen kuivaaminen

Nokkosen ravintoarvot ovat mainiot ja maku miellyttävän aromaattinen. Kerää talteen erityisesti alkukesän pienet ja pehmeävartiset nokkoset ja säilö ne kuivaamalla. Lue, miten nokkosen kuivaaminen sujuu parhaiten.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Mainos

1. Levitä nokkoset (jopa varsineen) ohueksi kerrokseksi leivinpaperille.

2. Nosta kuivumaan ilmavaan, lämpimään ja mahdollisimman pimeään paikkaan.

3. Huolettominta nokkosen kuivaaminen on kuivurilla tai kiertoilmauunissa. Nokkosen kuivaaminen uunissa: Säädä uuni alle 100:aan asteeseen, nosta nokkoset uunipellillä keskitasolle ja jätä luukun väliin lusikka, jotta vesihöyry pääsee pois.

4. Täysin kuivat nokkoset eivät enää polttele. Murusta pelkät lehdet hyvin suljettavaan purkkiin.

5. Kuivattu nokkonen säilyy vuodesta toiseen pimeässä ja kuivassa paikassa.

Katso resepti nokkoslettujennokkosrisoton ja nokkoskeiton tekoon. Lue myös, mitä muita villivihanneksia löydät läheltä ja mitä villiyrttejä kannattaa kerätä!

Julkaistu: 19.3.2015
Katso myös nämä