Kotivinkki

Nokkosen kuivaus – katso ohjeet, joilla saat aromikkaat maut talteen!

Nokkosen kuivaus – katso ohjeet, joilla saat aromikkaat maut talteen!
Nokkosen kuivaus onnistuu näppärästi uunissa tai kuivassa, pimeässä tilassa. Kerää kesän sato talteen ja nokkosten aromikkaasta mausta vielä talvellakin. Täältä löydät ohjeet, joilla nokkosen kuivaaminen sujuu parhaiten.
Julkaistu 21.3.2018

Nokkosen kuivaus onnistuu kiertoilmauunissa, kuivurissa tai vaikka pyykinkuivauskaapissa. Huolettominta nokkosen kuivaaminen on kuivurilla tai kiertoilmauunissa. Tärkeää on, ettei lämpötila nouse yli 35 asteen, ja että lehdet ovat kuivaamisen lopuksi läpeensä rapeita.

Nokkoset voi kiehauttaa ennen kuivaamista, jotta lehtien väri säilyy kauniina ja nitraattipitoisuus pienenee. Kuivattua nokkosta voi lisätä vaikka leipätaikinaan.

Nokkosen kuivaus:

Levitä nokkoset (jopa varsineen) ohueksi kerrokseksi leivinpaperille. Nosta kuivumaan ilmavaan, lämpimään ja mahdollisimman pimeään paikkaan.

Nokkosen kuivaus uunissa:

Säädä uuni alle 100:aan asteeseen, nosta nokkoset uunipellillä keskitasolle ja jätä luukun väliin lusikka, jotta vesihöyry pääsee pois.

Vinkki!

Täysin kuivat nokkoset eivät enää polttele. Murusta pelkät lehdet hyvin suljettavaan purkkiin. Kuivattu nokkonen säilyy vuodesta toiseen pimeässä ja kuivassa paikassa.

Innostuitko? Kokeile näitä herkullisia nokkosreseptejä!

Nokkossipsit

Kokeile perinteisten perunalastujen sijaan jotain uutta. Rapsakat nokkossipsit ovat täydellistä naposteltavaa leffailtaan tai illanistujaisiin.

Munakaskupit nokkosen kera

Mausta mehevät munakaskupit kuivatulla nokkosella. Suoraan kupista nautittavat munakkaat tulevat olemaan aamiais- tai brunssipöydän hitti!

Minikokoiset nokkoskuppikakut

Syötävän söpöt kuppikakut yllättävät: nämä herkut ovat nimittäin suolaisia! Minikokoiset nokkoskuppikakut ovat juuri sopivia suupaloja pieneen suolaisennälkään.

2 kommenttia