Kotivinkki

Munakaskupit nokkosen tai pinaatin kera

20 min
0
0

Munakaskupit nokkosen tai pinaatin kera

Kananmuna kypsyy uunissa trendikkääksi kuppiruoaksi. Munakaskupit maustetaan kuivatulla nokkosella, mutta yhtä hyvin joukkoon sopii desi ryöpättyä ja hienonnettua tuoretta nokkosta tai pinaattia.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4kananmunaa
  • 50 gmascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
  • ½sitruunan raastettu kuori
  • 2 rklkuivattua nokkosta (tai tuoretta 1 dl)
  • ¼ tlsuolaa

Lisäksi

  • 50 gkylmäsavulohiviipaleita
  • 2 rklkirjolohen tai muikun mätiä
  • 1kevätsipuli hienonnettuna
  • 3 rkltuoretta tilliä hienonnettuna

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN15 min

1. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon mascarponejuusto, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, nokkonen ja suola. Jos käytät tuoretta nokkosta, valitse nuoria ja pieniä lehtiä. Huuhtele lehdet lävikössä, nosta lävikössään kiehuvaan veteen ja keitä minuutti. Nosta pois ja valuta päälle kylmää vettä. Purista lehdet kuivaksi ja hienonna massan joukkoon.

2. Annostele munakasmassaa esimerkiksi uuninkestäviin kahvikuppeihin tai annosvuokiin. Kypsennä munakaskupit 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes munakas on reunoilta hyytynyt. Se saa jäädä keskeltä löysäksi.

3. Nostele munakkaan päälle kylmäsavulohiviipaleita ja mätiä. Koristele munakaskupit hienonnetulla kevätsipulilla ja tillillä.

Suosittelemme myös näitä

Elämäsi paras munakokkeli

Ihanin uunimunakas

Munakas x 10

Juhlava kinkku-pinaattimunakas kupissa

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä