Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Munakaskupit nokkosen tai pinaatin kera

20 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 15 min

Kananmuna kypsyy uunissa trendikkääksi kuppiruoaksi. Munakaskupit maustetaan kuivatulla nokkosella, mutta yhtä hyvin joukkoon sopii desi ryöpättyä ja hienonnettua tuoretta nokkosta tai pinaattia.

30.5.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
4
kananmunaa
50 g
mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
½
sitruunan raastettu kuori
2 rkl
kuivattua nokkosta (tai tuoretta 1 dl)
¼ tl
suolaa
Lisäksi
50 g
kylmäsavulohiviipaleita
2 rkl
kirjolohen tai muikun mätiä
1
kevätsipuli hienonnettuna
3 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna

1. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon mascarponejuusto, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, nokkonen ja suola. Jos käytät tuoretta nokkosta, valitse nuoria ja pieniä lehtiä. Huuhtele lehdet lävikössä, nosta lävikössään kiehuvaan veteen ja keitä minuutti. Nosta pois ja valuta päälle kylmää vettä. Purista lehdet kuivaksi ja hienonna massan joukkoon.

2. Annostele munakasmassaa esimerkiksi uuninkestäviin kahvikuppeihin tai annosvuokiin. Kypsennä munakaskupit 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes munakas on reunoilta hyytynyt. Se saa jäädä keskeltä löysäksi.

3. Nostele munakkaan päälle kylmäsavulohiviipaleita ja mätiä. Koristele munakaskupit hienonnetulla kevätsipulilla ja tillillä.

Suosittelemme myös näitä

Elämäsi paras munakokkeli

Ihanin uunimunakas

Munakas x 10

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt