Munakaskupit nokkosen tai pinaatin kera
20 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 15 min
Kananmuna kypsyy uunissa trendikkääksi kuppiruoaksi. Munakaskupit maustetaan kuivatulla nokkosella, mutta yhtä hyvin joukkoon sopii desi ryöpättyä ja hienonnettua tuoretta nokkosta tai pinaattia.

Reseptin ainekset 4 annosta
4kananmunaa
50 gmascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
½sitruunan raastettu kuori
2 rklkuivattua nokkosta (tai tuoretta 1 dl)
¼ tlsuolaa
Lisäksi
50 gkylmäsavulohiviipaleita
2 rklkirjolohen tai muikun mätiä
1kevätsipuli hienonnettuna
3 rkltuoretta tilliä hienonnettuna
1. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon mascarponejuusto, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, nokkonen ja suola. Jos käytät tuoretta nokkosta, valitse nuoria ja pieniä lehtiä. Huuhtele lehdet lävikössä, nosta lävikössään kiehuvaan veteen ja keitä minuutti. Nosta pois ja valuta päälle kylmää vettä. Purista lehdet kuivaksi ja hienonna massan joukkoon.
2. Annostele munakasmassaa esimerkiksi uuninkestäviin kahvikuppeihin tai annosvuokiin. Kypsennä munakaskupit 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes munakas on reunoilta hyytynyt. Se saa jäädä keskeltä löysäksi.
3. Nostele munakkaan päälle kylmäsavulohiviipaleita ja mätiä. Koristele munakaskupit hienonnetulla kevätsipulilla ja tillillä.