3,9(7)
Nokkossipsit
gluteeniton
maidoton
munaton
vegaani
36 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 min
Rapeat nokkossipsit ovat niin koukuttavan hyviä naposteltavia, että kannattaa varautua tekemään pian uusi satsi.
Julkaistu 15.6.2017
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
5 dlnokkosenlehtiä
1/2 dlrypsiöljyä
2 tlsuolaa
2 tlpaprikajauhetta

Huuhtele ja kuivaa lehdet. Kumoa nokkoset kulhoon ja mittaa öljy sekaan. Kääntele sekaisin, jotta öljy sekoittuu lehtiin mahdollisimman tasaisesti.

Levitä lehdet leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle suola ja paprikajauhe.

Pane pelti 150-asteiseen uuniin noin 6 minuutiksi, tai kunnes lehdet ovat kuivia ja oliivinvihreitä. Älä päästä lehtiä palamaan. Napostele nokkossipsit heti. Nokkossipsit maistuvat myös alkupalana.

Nokkoskasvustoa niittämällä satokautta saa jatkettua pitkälle kesään. Kertakäyttöiset talouskäsineet ovat hyvä apu nokkosta käsiteltäessä.

4 kommenttia