Nokkossipsit

36 min
0
0

Nokkossipsit

GL
MA
MU
VE
0
0
Rapeat nokkossipsit ovat niin koukuttavan hyviä naposteltavia, että kannattaa varautua tekemään pian uusi satsi.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 dlnokkosenlehtiä
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 rklsuolaa
  • 2 tlpaprikajauhetta

Tee näin

36 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN6 min

Huuhtele ja kuivaa lehdet. Kumoa nokkoset kulhoon ja mittaa öljy sekaan. Kääntele sekaisin, jotta öljy sekoittuu lehtiin mahdollisimman tasaisesti.

Levitä lehdet leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle suola ja paprikajauhe.

Pane pelti 150-asteiseen uuniin noin 6 minuutiksi, tai kunnes lehdet ovat kuivia ja oliivinvihreitä. Älä päästä lehtiä palamaan. Napostele nokkossipsit heti. Nokkossipsit maistuvat myös alkupalana.

Vinkki!

Nokkoskasvustoa niittämällä satokautta saa jatkettua pitkälle kesään. Kertakäyttöiset talouskäsineet ovat hyvä apu nokkosta käsiteltäessä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä