4(2)
Mini-nokkoskuppikakut
40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 15 min
Minikokoiset nokkoskuppikakut ovat suloinen suolapala. Kuppikakkujen mehevyyden salaisuus on nokkosissa ja taikinan öljyssä. Voit käyttää koristeluun nokkosen tai litulaukan kukkia.
Julkaistu 4.8.2016
Maku
Reseptin ainekset 25 kpl
Muffinit
2 kplmunaa (M-koko)
2 dlturkkilaista jogurttia
3/4 dlrypsiöljyä
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlspelttijauhoja
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
1/2 dlnokkosta (kiehautettuna ja hienonnettuna)
1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)
Kuorrutus
200 gtuorejuustoa (maustamaton, ei kevyt)
1 rklkevytmaitoa
1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Valmista mini-nokkoskuppikakut näin:

Sekoita munat, jogurtti ja öljy keskenään. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos munaseokseen. Sekoita joukkoon nokkoset ja ruohosipuli.

Jaa taikina minimuffinivuokiin uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Notkista tuorejuusto maidolla ja sekoita joukkoon ruohosipulia.

Pursota kuorrutus jäähtyneiden nokkosmuffinien päälle. Koristele nokkosen kukilla ja litulaukalla.

Kommentoi »