Maku

Mini-nokkoskuppikakut

40 min
5
0

Mini-nokkoskuppikakut

Minikokoiset nokkoskuppikakut ovat suloinen suolapala. Kuppikakkujen mehevyyden salaisuus on nokkosissa ja taikinan öljyssä. Voit käyttää koristeluun nokkosen tai litulaukan kukkia.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Muffinit

  • 2 kplmunaa (M-koko)
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 3/4 dlrypsiöljyä
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlspelttijauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlnokkosta (kiehautettuna ja hienonnettuna)
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Kuorrutus

  • 200 gtuorejuustoa (maustamaton, ei kevyt)
  • 1 rklkevytmaitoa
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista mini-nokkoskuppikakut näin:

Sekoita munat, jogurtti ja öljy keskenään. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos munaseokseen. Sekoita joukkoon nokkoset ja ruohosipuli.

Jaa taikina minimuffinivuokiin uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Notkista tuorejuusto maidolla ja sekoita joukkoon ruohosipulia.

Pursota kuorrutus jäähtyneiden nokkosmuffinien päälle. Koristele nokkosen kukilla ja litulaukalla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä