Maku

Mini-nokkoskuppikakut

40 min
5
0

Minikokoiset nokkoskuppikakut ovat suloinen suolapala. Kuppikakkujen mehevyyden salaisuus on nokkosissa ja taikinan öljyssä. Voit käyttää koristeluun nokkosen tai litulaukan kukkia.
Tulosta
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (25 kpl)

Muffinit

  • 2 kplmunaa (M-koko)
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 3/4 dlrypsiöljyä
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlspelttijauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlnokkosta (kiehautettuna ja hienonnettuna)
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Kuorrutus

  • 200 gtuorejuustoa (maustamaton, ei kevyt)
  • 1 rklkevytmaitoa
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista mini-nokkoskuppikakut näin:

Sekoita munat, jogurtti ja öljy keskenään. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos munaseokseen. Sekoita joukkoon nokkoset ja ruohosipuli.

Jaa taikina minimuffinivuokiin uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Notkista tuorejuusto maidolla ja sekoita joukkoon ruohosipulia.

Pursota kuorrutus jäähtyneiden nokkosmuffinien päälle. Koristele nokkosen kukilla ja litulaukalla.

MITÄ PIDIT?
5