4(44)
Nokkoskeitto
Kasvis
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 min
Vihreä nokkoskeitto on kevään ihanin soppa! Helppo ja herkullinen nokkoskeitto myös valmistuu nopeasti. Kokeile sinäkin!
19.7.2005
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
15 dlnokkosta
2 rklvoita
3 rklvehnäjauhoja
8 dlkasvislientä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
2 dlruokakermaa

Huuhdo nokkosen lehdet huolellisesti ja keitä niitä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Valuta ja hienonna lehdet.

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna niiden kiehahtaa, mutta ei ruskistua.

Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi huolellisesti sekoittaen muutamassa erässä. Lisää nokkoset, suola, pippuri ja kerma.

Anna nokkoskeiton hautua vielä 5–10 minuuttia ja tarkista nokkoskeiton maku.

Nokkosmuhennoksen voit valmistaa samoin kuin nokkoskeiton, mutta käytä nestettä vain 5 desiä (4 dl kasvislientä ja 1 dl kermaa).
6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.