Nokkoskeitto

35 min
4.2
6

Nokkoskeitto

KA
MU
6
4.2
Vihreä nokkoskeitto on kevään ihanin soppa! Helppo ja herkullinen nokkoskeitto myös valmistuu nopeasti. Kokeile sinäkin!
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Elina Himanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 15 dlnokkosta
  • 2 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 8 dlkasvislientä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlruokakermaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Huuhdo nokkosen lehdet huolellisesti ja keitä niitä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Valuta ja hienonna lehdet.

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna niiden kiehahtaa, mutta ei ruskistua.

Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi huolellisesti sekoittaen muutamassa erässä. Lisää nokkoset, suola, pippuri ja kerma.

Anna nokkoskeiton hautua vielä 5–10 minuuttia ja tarkista nokkoskeiton maku.

Vinkki!

Nokkosmuhennoksen voit valmistaa samoin kuin nokkoskeiton, mutta käytä nestettä vain 5 desiä (4 dl kasvislientä ja 1 dl kermaa).
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä