Maku

Nokkoskeitto

35 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
10 min
Vihreä nokkoskeitto on kevään ihanin soppa! Helppo ja herkullinen nokkoskeitto myös valmistuu nopeasti. Kokeile sinäkin!
KA
MU
4
6
Julkaistu: 19.7.2005


Ainekset (4 annosta)

  • 15 dlnokkosta
  • 2 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 8 dlkasvislientä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlruokakermaa
Tulosta

Huuhdo nokkosen lehdet huolellisesti ja keitä niitä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Valuta ja hienonna lehdet.

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna niiden kiehahtaa, mutta ei ruskistua.

Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi huolellisesti sekoittaen muutamassa erässä. Lisää nokkoset, suola, pippuri ja kerma.

Anna nokkoskeiton hautua vielä 5–10 minuuttia ja tarkista nokkoskeiton maku.

Nokkosmuhennoksen voit valmistaa samoin kuin nokkoskeiton, mutta käytä nestettä vain 5 desiä (4 dl kasvislientä ja 1 dl kermaa).
MITÄ PIDIT?
3.98
6 kommenttia