Kotivinkki

Nokkosen ryöppäys

Nokkosen ryöppäys

Nokkosen ravintoarvot ovat mainiot ja maku miellyttävän aromaattinen. Alkukesän pienet ja pehmeävartiset nokkoset voi käyttää ruoaksi kokonaisina. Ryöppää nokkoset aina ennen ruokaan lisäämistä. Lue alta, miten nokkosen ryöppäys sujuu.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Mainos

Valmistusohje

Kiehauta reilu kattilallinen vettä. Lisää 1 rkl suolaa 1 litraan vettä.

Upota nokkoset veteen. Kun vesi alkaa taas kiehua, keitä nokkosia 30–60 sekuntia. 

Kaada vesi pois ja pysäytä kypsyminen laskemalla nokkosten päälle kylmää vettä. Purista ylimääräinen vesi pois.

Hienonna nokkoset halutessasi, ja käytä pinaatin tapaan lettu- ja leipätaikinaan, keittoihin, kastikkeisiin, pestotyyppiseen tahnaan, risottoon ja piiraisiin. Pakasta ryöpättyä, hienonnettua nokkosta talvea varten pieniin pusseihin.

Katso myös resepti nokkoslettujennokkosrisoton ja nokkoskeiton tekoon. Lue myös, mitä muita villivihanneksia löydät läheltä ja mitä villiyrttejä kannattaa kerätä!

Julkaistu: 18.3.2015
Katso myös nämä