Nokkospizza

5 h 30 min
0
0

Nokkospizza

MU
0
0
Grillipizza saa ylleen nokkostahnaa, halloumia ja kinkkua. Grillattu nokkospizza on pikaruokaa, kun valmistelet taikinan ja täytteet etukäteen.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

Pizzapohjat

  • 7 dlvehnäjauhoja (mielellään 00-jauhoja, esim. De Cecco)
  • 1/3 tlkuivahiivaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 3 1/2 dlkylmää vettä
  • 1 rkloliiviöljyä

Pöydän jauhotukseen

  • 1 dlvehnäjauhoja

Nokkostahna

  • 1 lnokkosenlehtiä
  • 1 dlsuolapähkinöitä

Täyte

  • 24 kplkirsikkatomaattia
  • 200 ghalloumijuustoa
  • 300 gkeittokinkkua

Viimeistelyyn

  • 200 granskankermaa (1 purkki)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN4 h

Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää vettä ½ dl kerrallaan samalla sekoittaen. Kun taikina alkaa pysyä koossa lisää lusikallinen öljyä.

Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Nosta takaisin kulhoon ja peitä kelmulla.

Anna pizzataikinan kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä palloiksi. Nosta pallot jauhotetulle pöydälle ja ripottele päälle hiukan jauhoja. Peittele kostealla leivinliinalla ja anna kohota toiset 2 tuntia.

Esivalmistele tässä vaiheessa täytteet. Huuhtele nokkoset ja kasta muutamaksi minuutiksi kiehuvaan veteen. Valuta ja nosta tehosekoittimeen. Lisää suolapähkinät ja käynnistä kone. Anna käydä, kunnes massa on tasaista.

Pese ja puolita tomaatit. Raasta halloumi. Mausta ranskankerma sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Aloita pizzojen teko kuumentamalla grilli valmiiksi. Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle ja painele se sormin litteäksi pizzapohjaksi. Älä käytä kaulinta, jollei se ole välttämätöntä. Tee kaikki neljä pizzapohjaa valmiiksi.

Nosta pizzapohjat grillin sileälle levylle tai parilalle 1–2 kerrallaan. Jos grillissäsi on vain ritilä, tee foliosta taikinalle grillausalusta.

Anna pohjan paistua grillin kuumuudesta riippuen 2–5 minuuttia, mielellään grillin kansi kiinni.

Nosta leveän lastan avulla pohja grillin viileämpään kohtaan, leikkuulaudalle tai vastaavalle grillattu puoli ylöspäin.

Levitä täytteet grillatulle puolelle. Alle nokkostahna ja päälle kinkkua, halloumia ja tomaatteja.

Nosta pizza takaisin grilliin ja anna paistua vielä toiset 2–5 minuuttia kansi kiinni. Tarkkaile, että pohja ei pala. Kun pohja on saanut kauniin värin ja täytteet ovat lämmenneet, on pizza valmis.

Viimeistele kuuma grillipizza maustetulla ranskankermalla ja nauti heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä